Ja han passat uns dies des de la nit electoral del 24 de maig. Ja ha passat la tristor pels resultats aconseguits a Ontinyent i també els discursos grandiloqüents del guanyador, que feia gala d’humilitat, generositat i pluralitat.

Ara toca treballar.

Els socialistes de Rodríguez ja han mogut fitxa, plantejant el model organitzatiu i les delegacions que ofereixen a la resta de grups. Com ho valorem a Compromís?

1. Les delegacions que ofereix a la resta de grups són una continuïtat del model de “café per a tots”, que no compartim perquè considerem que és ineficient. Algú recorda la gestió de Filiberto Tortosa o de Lina Insa com a regidors de Transports i Arxius a la darrera legislatura? Jo tampoc. No obstant això, eixa delegació està remunerada en 12.000€ per legislatura.

2. Que el PSOE oferisca més delegacions i estructura al PP que a Compromís i les mateixes a Ciudadanos que a EU, és una mostra de la humilitat i generositat de Jorge Rodríguez. Una cosa són els discursos i les fotos, i l’altra, la realitat i els fets.

3. Està clar que Ontinyent tindrà diputat comarcal (el que ja no està tan clar és que eixe diputat siga President) i sembla que eixa és la prioritat en l’organització municipal. L’alcalde dedicarà part del seu temps a la gestió de l’ajuntament i part a ser diputat provincial i fer política de partit.

Mentre hi ha qui creu que tota Ontinyent està pendent de saber si Rodríguez serà o no president de la Diputació, la realitat és una altra ben diferent. Compromís va obtindre 3.206 vots menys a les locals que a les Corts (cosa que cal analitzar i millorar, i en això estem), cert, però el PSOE va obtindre 7.113 vots menys a Corts que a les locals. Ontinyent és molt més plural que l’ajuntament i molt més plural que la lectura que els socialistes fan del resultat.

A Compromís no ens preocupa qui serà o no el pròxim president o presidenta de la Diputació, perquè siga qui siga tenim clar que són institucions que han de desaparéixer i, fins que ho facen, la seua gestió no ha de ser caciquista, sinó tot el contrari: una administració que simplement redistribueix recursos objectivament amb criteris de població local.

A Compromís el que ens preocupa és que s’habilite de manera immediata la segona unitat de 3 anys al Martínez Valls, ens preocupa que s’anul•le el rebut de fem del COR i que la Mancomunitat recupere la gestió del fem, ens preocupa que Ontinyent lidere la Mancomunitat i la comarca, que trobem viabilitat al Trévol i a la resta de serveis comarcals, ens preocupa l’obertura de la residència, ens preocupa que la bonificació anunciada en plena campanya electoral a les sancions del disseminat siga una realitat per a tots i no una altra manipulació. Ens preocupa el futur de la gent, el futur de la ciutat.

Cal ser valents per a ser humils. Cal ser valents per a ser generosos. I cal ser valents per a renunciar a prebendes i assumir el paper d’oposició a un ajuntament amb una ampla majoria del PSOE.

L’ajuntament necessita un grup valent i fort que fiscalitze al grup majoritari, que evite abusos i que recorde que governar amb majoria no és ser l’amo de l’ajuntament, que force a ser transparents i que vigile els compliments electorals del govern.

Tanmateix, Compromís serà clau al govern de la Generalitat i ahi estarà Compromís per Ontinyent per a defendre els interessos del poble.

Aquest és el treball que Compromís per Ontinyent ha d’assumir aquesta legislatura i aquest és el treball que des de hui iniciem.