05/10/2024 - 16:30
Més

    Compromís per Ontinyent critica la supressió del concert de Festes

    Valoració de la programació musical de les Festes de Moros i Cristians d’Ontinyent per Compromís per Ontinyent

    El grup municipal Compromís per Ontinyent ha valorat negativament la recent anunciada programació musical de les Festes de Moros i Cristians d’enguany. Nico Calabuig, portaveu i cap de l’oposició, ha lamentat tant la supressió del concert de Festes com l’absència de grups de música en valencià en la programació oficial de l’Ajuntament.

    Crítica a la decisió del govern municipal

    Calabuig ha destacat que la supressió del concert de Festes, una cita anual consolidada, redueix l’oferta cultural i d’oci per al públic jove i margina la presència de la llengua valenciana. “Aquest concert permetia portar a Ontinyent grups referents, atraure públic visitant de les comarques centrals i oferir alternatives per a qui no forma part d’una comparsa”, ha assenyalat.

    Compromís per Ontinyent considera que la programació de Festes hauria d’incloure una oferta diversa i adaptada a tots els públics, no només als actes tradicionals de les comparses. En aquest sentit, Calabuig ha ressaltat la importància de mantenir el concert de Festes, ja que la seua eliminació “suposa una pèrdua d’alternatives d’oci i cultura musical per al públic més jove”.

    Absència de grups en valencià

    El portaveu ha subratllat també la manca de grups de música en valencià en la programació, la qual cosa va en contra de la promoció de la llengua i cultura locals. “Eliminar l’oferta cultural en valencià durant les Festes no és coherent amb l’objectiu d’impulsar la projecció de les nostres Festes més enllà de les nostres fronteres”, ha afirmat.

    Programació alternativa al setembre

    L’Ajuntament ha justificat la supressió del concert argumentant que es programarà un concert diferent al setembre dins el festival ‘Nomade’, amb l’actuació del grup Shinova, Guillem Gisbert i Sandra Monfort. No obstant això, Calabuig ha considerat aquesta explicació com a enganyosa, ja que “una activitat no substitueix a l’altra respecte a l’estil i tipus de concert”.

    Compromís per Ontinyent defensa la possibilitat de programar ambdues activitats sense que siguen excloents, treballant per una oferta musical potent, diversa i inclusiva en Festes.

    Atenció a la joventut

    Calabuig ha expressat la preocupació de Compromís per Ontinyent respecte a la manca d’oferta adaptada al públic més jove en la programació municipal. “Ens preocupa molt que el govern municipal no tinga prou en compte el públic més jove, que demanda i necessita una oferta adaptada als seus gustos com qualsevol altre segment de població”, ha dit.

    El portaveu ha recordat la passivitat de l’Ajuntament en impulsar un oci jove divers i saludable, així com la no construcció d’una zona per a grans concerts i festivals, una demanda ciutadana expressada en edicions anteriors d’Ontinyent Participa.

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    00:04:59

    Cap de setmana cultural a Ontinyent: sainet, bandes de música i concert d’Andreu Valor

    Aquest cap de setmana, Ontinyent comença a celebrar el 9 d’Octubre amb una sèrie d’activitats culturals que inclouen teatre,...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -