28/05/2024 - 17:34
Més

    L’EntreComarques porta este cap de setmana a descobrir Beniatjar, Ontinyent, Salem i Montitxelvo

    Altres notícies

    L’EntreComarques torna de nou a la Vall d’Albaida després dels noranta visitants que van atraure en febrer Quatretonda, Benigànim, Llutxent i Aielo de Malferit. La primera cita, dissabte a les 10:30 a Beniatjar, per a conéixer els encants i la forma de vida d’un poble menut de l’interior, així com la producció de l’oli d’oliva. I a les 16:30, Ontinyent oferirà un recorregut històric per a descobrir com es va viure la Guerra Civil a la capital de la Vall d’Albaida a través dels edificis i espais urbans més emblemàtics, des dels fets revolucionaris de l’estiu del 1936 fins a la construcció de més d’una desena de refugis antiaeris l’any 1938 amb la visita a l’interior del refugi antiaeri de l’antiga fàbrica de Tortosa i Delgado i el refugi públic del Regall.

    Diumenge de matí, Montitxelvo oferirà un recorregut pel casc urbà amb visita a l’església de Santa Anna, les restes de la muralla, les manisetes devocionals, l’Arcaeta del Planet i el riu-rau. De vesprada, Salem obrirà l’església de Sant Miguel Arcàngel i portarà els visitants pels carrers principals i el nucli urbà per a mostrar els plafons ceràmics dels segles XVII, XVIII, XIX i XX; les cases senyorials, de finals del XIX i principis del XX; el Parc dels garrofers, amb el rellotge de sol de Joan Olivares; o el cementeri del 1900, on destaca un conjunt de capella i dos panteons de rajola a cara-vista d’estil modernista que recorda les construccions aragoneses. A més, amb motiu de la setmana de la dona, a les 19 hores es representarà l’obra “Enrollados” que podran disfrutar gratuïtament.

    Per a participar de les visites guiades cal inscriure’s en valldalbaida.com. Les rutes tenen un cost de 5 euros que inclou les entrades, una degustació gastronòmica i un detall que es lliura en acabar el dia. L’EntreComarques és un programa de visites turístiques guiades per les comarques de la Vall d’Albaida, la Ribera Alta i Baixa, la Safor i la Costera-Canal de Navarrés organitzat per les seues mancomunitats en col·laboració amb els ajuntaments i el patrocini del patronat provincial de Turisme de la Diputació de València.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La Conselleria d’Educació aprova les al·legacions d’Ontinyent per recuperar la zonificació escolar

    La Conselleria d’Educació ha acceptat les al·legacions per mantenir la zonificació escolar actual. Això permetrà seguir triant centres propers i facilitarà la mobilitat urbana.
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -