30/04/2024 - 20:42
Més

    La generalitat invertix 1,37 milions d’euros en la nova estació d’Albaida

    Altres notícies

    La Consellera d’Infraestructures Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, va inaugurar el passat divendres la nova estació d’Albaida, que conec tarà el transport del tren amb el d’autobús al mateix espai. Amb una inversió d’1’37 milions d’euros, ha estat valorada positivament des del grup Popular, ja que es podrà donar servei als més de 90.000 habitants de la Vall d’Albaida, i com explica el portaveu popular Filiberto Tortosa “demostra que la Generalitat invertisca en la millora de la línia de tren Xàtiva-Alcoi”.

    Durant l’acte d’inauguració, la Consellera ha destacat que “a pesar de les restriccions pressupostaries, la Generalitat ha realitzat un gran esforç per atendre les demandes dels ciutadans que reclamen un servei per vitalitzar la zona”. En aquest sentit, Filiberto Tortosa ha recordat l’interés de la Conselleria per aconseguir el manteniment de la línia davant el Ministeri de Foment.

    Així mateix, els populars han lamentat que “ningun membre del govern d’Ontinyent es va desplaçar a Albaida a aquest acte tant important per a la línia de tren Xàtiva-Alcoi”. A més el portaveu popular ha destacat les paraules de la consellera al referir-se a que “no sols hem aconseguit mantindre la línia, si no que hem millorat el servei als ciutadans creant un espai intermodal a escala comarcal mitjançant la connexió en un mateix lloc del transport del ferrocarril i el d’autobús”.

    La nova estació està localitzada al nucli urbà de la població d’Albaida, a l’àrea situada junt a la rotonda d’accés ala ronda de l’Aljorf, al final del Passeig de la Fira, una de les principals avingudes de la població. Les obres comprenen l’execució d’una nova andana, un edifici multi serveis, diverses parades d’autobús i la urbanització circumdant, zones enjardinades i d’oci, així com un sistema de rampes i escales de comunicació entre els distints elements. A l’actuació també s’ha inclòs en el Protocol de Col·laboració amb el Ministeri de Foment i la Generalitat per a modernitzar la línia de ferrocarril Xàtiva-Alcoi.

    En este sentit, la consellera ha afegit que s’ha dissenyat un espai singular i atractiu a l’usuari on les parades d’autobús es comunicaran amb la zona de l’andana per mig de rampes instal·lades a l’edifici. Bonig ha explicat “s’ha optat per una solució que minimitze l’afectació al medi ambient i millore l’entorn aprofitant lorografía de la zona, integrada a més amb la creació d’accés mitjançant itineraris peatonals”.

    La xarxa de rodalies depèn la administració de l’Estat i, com es recordarà, la Generalitat ha vingut reclamant una inversió coordinada fins a aconseguir el Pla de Rodalies per a la Comunitat. El pla abasta un termini d’actuació des del 2010 al 2020, amb una inversió plurianual entorn dels 4.000 milions d’euros i com a finalitat la modernització, la renovació i l’ampliació de la xarxa de rodalies.

     

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Renovació de la línia Xàtiva-Alcoi: Inversió de 84 milions d’euros per millorar el transport a la Vall d’Albaida

    El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible d'Espanya ha adjudicat les obres per a la renovació integral de la...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -