29/03/2024 - 0:49
Més

    Més de 200 persones a la presentació del projecte d’ANIMA

    Altres notícies

    El passat divendres 4 de juliol ANIMA Associació Càncer Ontinyent va presentar el seu projecte al saló d’actes del Centre Cultural Caixa Ontinyent en un acte on la música, la poesia i les paraules dels fundadors van saber transmetre, amb sentiments d’ànim i esperança, el que ja és ANIMA.

    Un acte que va comptar amb més de 200 persones, entre elles l’Alcalde d’Ontinyent Jorge Rodríguez (que va encetar l’acte amb unes boniques paraules) i altres membres de la corporació, alcaldes d’altres poblacions veïnes, membres d’associacions d’Ontinyent i una bona representació de la població que donava compte de que aquesta malaltia interessa a gent de totes les edats i condicions.

    Com que la malaltia del càncer, com be avalen les investigacions científiques, té un origen multifactorial, ANIMA havia d’estar organitzada d’una forma multidisciplinària i això és el que es va explicar als assistents per tal que entengueren el funcionament de l’associació.

    D’aquesta manera tot comença quan un malalt o familiar acudeix a ANIMA buscant ajuda i un recolzament emocional que li ajude a encaixar el colp que suposa el diagnòstic de la malaltia. Ahí apareix la figura de l’acollidor, que va explicar Emi Fons, i que suposa un primer contacte amb l’associació mitjançant una persona que ha superat la malaltia i que suposa un exemple a seguir que obri les portes a l’esperança.

    Després Montse Garcia, psicòloga i responsable de l’àrea psico-social va explicar com s’ajudarà al malalt dins del seu context personal, familiar, amb amics o companys de feina, és a dir, com ajudar a fer front als sentiments de por o angoixa que sent el malalt o els que l’envolten.

    Cristina Tortosa, cap de l’àrea de voluntariat, va animar als assistents a formar part de la xarxa de voluntaris d’ANIMA ajudant en el que cadascú puga per a fer un poc més fàcil el dia a dia del malalt o dels seus familiars.

    A continuació, Mariola Penadés, professional de l’àmbit sanitari va explicar el funcionament de l’àrea mèdic-sanitària, que és principalment treballar en la prevenció, explicar de una forma divulgativa què significa la paraula càncer, com actúa la quimioteràpia o la radioteràpia, etc. D’aquesta manera s’intentaràn resoldre els dubtes que generen els tecnicismes que soles utilitzar els metges.

    Jose Nadal va fer lo propi com a responsable de l’àrea de nutrició i plantes medicinals destacant la importància d’adquirir bons hàbits d’alimentació tant a nivell preventiu com durant la malaltia. A més es va ressaltar la importància de les plantes medicinals tant com a complement als tractaments mèdics com per a pal·liar els efectes secundaris que solen tenir aquests.

    Respecte a les teràpies complementaries Santi Sais va destacar que suposen una ajuda per a que el cos i la ment estiguen en equilibri millorant el benestar de una forma complementaria als tractament mèdics.

    Per últim l’advocada Laura Sanchis va explicar l’ajuda que es prestarà des de l’àrea socio-jurídica: com sol·licitar una invalidesa, una pre-jubilació, o altres situacions jurídiques que afecten al malalt.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -