Compromís per Ontinyent proposa recuperar Fuset per a tot el poble

Compromís per Ontinyent ha explicat que es tracta d’un projecte que ha treballat la Regidoria de Sostenibilitat de l’ajuntament d’Ontinyent, i que ha comptat amb el suport del Consell de Medi Ambient, de tots els seus membres, a excepció de la societat de caçadors, i el PP, que ni tan sols va assistir a la reunió.
La formació política valora que durant anys, col·lectius concrets han tingut el privilegi d’utilitzar Fuset, sense cap cost, en exclusivitat, com si foren els propietaris. Aquests col·lectius diuen ara que hi ha espai per a tots, tot i que el problema està en els usos completament incompatibles, com el fet de gaudir d’un dia de serra a Fuset combinar amb un camp de tir i un circuit de motocròs. Des de Compromís s’ha afirmat que és per això que veïnes i veïns d’Ontinyent marxen a Alfafara, Agres, El Palomar… per a poder gaudir d’un espai públic natural.
Els darrers anys la utilització del circuit i camp de tir s’ha reduït considerablement, al mateix temps que la normativa mediambiental s’ha desenvolupat i els convenis d’ús han caducat –quan hi existien–, esdevenint incompatibles els usos existents amb el paratge natural de la finca pública de Fuset.
Des del partit entenen que cal donar solució a un problema, (del qual destaquen que ells no l’han creat), i accepten estudiar amb tranquil·litat la situació administrativa, escoltar a les associacions afectades per la situació actual, facilitant la reubicació i/o alternatives.
Compromís destaca que aquest projecte no és cap ocurrència, ni cap projecte personal, és un projecte per a recuperar l’ús “normal” d’un espai natural protegit, ús públic incompatible, segons valoren, amb els usos privatius existents hui dia i amb la normativa actual.
La formació remarca, a més, que el Partit Popular, sense cap projecte per a la ciutat, no dubta en utilitzar aquest tema i el que calga, amb fins partidistes, malgrat que quan governaven no van regularitzar ni el camp, ni el circuit. També destaquen que és curiós que el PP acuse al govern d’Ontinyent d’abandonar la zona de Gamellons, quan saben perfectament que és propietat de la Generalitat i seua la responsabilitat del manteniment. Són les retallades del Partit Popular les que estan deixant abandonats tots els espais d’esbargiment a totes les serres del país.
Obrir Fuset, recuperar l’ús públic, acabar amb privilegis i acomplir la normativa, eixe és el projecte de Compromís, un projecte que entenen que compta amb suficient suport social per a fer-lo realitat.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Compromís per Ontinyent es reuneix amb sindicats de Policia Local per conéixer el conflicte amb el govern municipal

Aquest dijous s’ha produït una reunió entre el regidor i la regidora de Compromís per …