La Generalitat premia Agullent per la intervenció amb perspectiva de gènere en el llavador d’Enmig

La Generalitat Valenciana ha atorgat a l’Ajuntament d’Agullent el Premi Habitatge, Mobilitat i Urbanisme amb Perspectiva de Gènere en la categoria d’ajuntaments menors de 5.000 habitants per les obres de millora realitzades al Llavador d’Enmig. Un espai que s’ha posat en valor amb dos murals ceràmics de l’artista Rafael Amorós, amb la voluntat de dignificar el treball no remunerat, i les tasques vinculades a la llar, que tradicionalment han fet les dones en espais com aquest llavador.

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, va fer entrega a l’alcalde d’Agullent, Jesús Pla, d’aquest premi, que té com a finalitat motivar accions encaminades a aconseguir integrar la perspectiva de gènere en els entorns habitats, en els espais públics urbans i rurals, i en la mobilitat. Una distinció que ha estat rebuda amb molta il·lusió per la corporació agullentina, ja que des d’aquesta, i en especial des de la regidoria d’Igualtat, s’està intentant treballar perquè la perspectiva de gènere vaja incorporant-se com un eix transversal en tota l’activitat municipal.

Durant l’entrega de premi, Jesús Pla, alcalde d’Agullent, va agrair públicament a l’artista Rafael Amorós la sensibilitat a l’hora d’abordar la posada en valor del Llavador d’Enmig i a l’Agència Valenciana de Turisme el seu suport econòmic per a la realització de les millores realitzades en aquest espai, un llavador que a més de formar part del patrimoni local etnològic, és ara també un recurs turístic atractiu.

Els premis van ser entregats ahir dilluns a València, i a més de l’Ajuntament d’Agullent, en la categoria de municipis d’entre 5.000 i 20.000 habitants va ser guardonat l’Ajuntament d’Alcora, i l’Ajuntament de Castelló en la categoria de municipis de més de 20.000 habitants. A més va ser premiada la cooperativa fabricant d’Espheras i la periodista Julia Ruiz en la modalitat de mitjans de comunicació.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Agullent acorda posposar les Festes de Moros i Cristians al 2021

Les Festes de Moros i Cristians d’Agullent, que s’haurien d’haver celebrat fa unes setmanes, en …