La Comunitat Valenciana suma 398 nous casos de coronavirus

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut aquest matí per a actualitzar la informació sobre la incidència del coronavirus en la Comunitat Valenciana. Barceló ha confirmat 398 nous casos positius, que eleven a 5.508 el total de casos positius, dels quals 2.189 es troben ingressats a l’hospital i 356 d’ells en l’UCI.

Dels 398 nous casos positius, 27 es troben a la província de Castelló, 182 a la província d’Alacant i 189 en la de València.

Per províncies el nombre total de casos positius és de 613 a la província de Castelló (231 hospitalitzats, 40 d’ells en l’UCI), 2.021 a la província d’Alacant (780 hospitalitzats i 126 d’ells en l’UCI), i 2.874 a la província de València (1.178 hospitalitzats i 190 d’ells en l’UCI). El nombre de professionals sanitaris que han donat positiu en total és de 892 (117 a la província de Castelló, 370 en la d’Alacant i 405 a la província de València).

Fins al dia de hui s’han produït un total de 339 defuncions en la Comunitat Valenciana: 34 a la província de Castelló, 147 a l’Alacant i 158 en la de València. Al mateix temps, s’han donat un total de 200 altes: 9 a la província de Castelló, 53 en la d’Alacant i 138 a la província de València.

Les proves que han donat un resultat negatiu fins al moment són 14.733.

Fins al moment, 2.104 professionals sanitaris s’han inscrit en la borsa de treball habilitada per la Conselleria de Sanitat perquè metges i infermeres jubilats fins als 70 anys i metges que encara no tenen especialitat puguen ajudar a combatre el coronavirus.
• Facultatius jubilats menys de 70 anys: 95
• Graduats en medicina sense especialitat: 909
• Graduats en infermeria: 1.048
• Jubilats infermeria menys de 70 anys: 52

Actualització de la situació en residències de majors

La consellera ha actualitzat també la situació de les residències de majors de la Comunitat Valenciana. Fins al moment s’han detectat casos positius en 72 centres (7 a la província de Castelló, 19 a la província d’Alacant, 46 a la província de València):

• Residents que han donat positiu: 431 (50 a la província Castelló, 178 a l’Alacant i 203 a la província València)
• Treballadors que han donat positiu: 112 (14 a la província Castelló, 33 a l’Alacant i 75 a la província de València)
• Residents morts: 81 (5 a la província de Castelló, 50 en la d’Alacant i 26 a la província València)

En aquests moments, es troben sota vigilància activa de control sanitari les residències Santa Elena de Torrent, L’Acollida de València, la residencia Saba de Requena, DomusVi d’Alcoi, DomusVi Babel (Alacant), Sant Joan Baptista de Morella i la residència Santa Gràcia de Vila-real.

Medicaments a domicili

La consellera ha anunciat que s’està ultimant el procediment perquè totes les oficines de farmàcia de la Comunitat Valenciana puguen portar medicaments a domicili a les persones que tenen mobilitat reduïda o que pertanguen als grups més vulnerables al coronovirus. D’aquesta forma, s’evitaran els desplaçaments d’aquests col·lectius, reduint així el risc de contagi. En aquest sentit, Barceló ha volgut agrair al Consell General de Farmaceúticos de la Comunitat Valenciana “el gran esforç i la immensa labor que duran a terme” i ha anunciat que en els pròxims dies es donarà a conéixer més detalls de com funcionarà aquest sistema.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Sanitat realitza un assaig clínic amb infusió de plasma de pacients que han superat el coronavirus

L’Hospital La Fe de València, l’Hospital Sant Joan d’Alacant i el Centre de Transfusió de …