La Vall Ens Uneix planteja que la Diputació destine el pla d’inversions a incrementar el Fons de Cooperació Municipal

Mesures excepcionals per a moments excepcionals és el que ha demanat hui el portaveu de la Vall Ens Uneix a la Diputació de Valéncia, Joan Sanchis. El representant de la formació comarcalista creu que la corporació provincial ha de “reaccionar i aprovar mesures per afavorir els ajuntaments, l’administració més propera als ciutadans davant la crisi sanitària que estem patint”, ha exposat Joan Sanchis.

En eixe sentit, el portaveu de la Vall Ens Uneix ha demanat hui que la diputació destine els 140 milions d’euros del pla d’inversions bianual a incrementar el Fons de Cooperació Municipal, que el superàvit de 159 milions vaja a enllestir Inversions Financerament Sostenibles (IFS) i que s’elimine la taxa que es cobra als ajuntaments per la recaptació de tributs en voluntària i executiva: “els diners de la diputació no poden estar ara parats, han d’anar als ajuntaments i a la ciutadania”.

La proposta té “molt de sentit en estos moments de pandèmia”, segons diu el portaveu de la Vall Ens Uneix, perquè cal recordar que el Fons de Cooperació Municipal, impulsat en l’anterior mandat entre la Diputació i la Generalitat, elimina l’obligació de destinar els diners sols a inversions i permet als ajuntaments a gastar els fons en allò que consideren més urgent, com pot ser atendre la crisi sanitària.

Segons Sanchis, és necessari que els ajuntaments tinguen els diners necessaris per amortiguar els efectes del coronavirus entre la població i les empreses, i més en un moment en el qual s’ha disparat l’atenció social, la seguretat ciutadana i la neteja viària i d’edificis, i van a ser més necessàries que mai les polítiques de promoció econòmica quan açò acabe”, ha recordat Joan Sanchis

En la reunió telemàtica de portaveus de hui, Joan Sanchis també ha proposat que el superàvit de la Diputació de València “no es destine als bancs”, sinò a posar de nou en marxa un pla d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS) per als municipis de les comarques valencianes. El repartiment d’este superàvit podria realitzar-se seguint la fórmula plantejada per al Pla d’Inversions i, per tant, es garantiria el desenvolupament d’un pla d’inversions subvencionat per la Diputació en tots els municipis de la nostra província.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El Ple de la Diputació de València mostra el seu suport unànime al Clúster del Sector Textil Sanitari amb epicentre a Ontinyent

El Ple de la Diputació de València ha mostrat en la seua sessió d’aquest dimarts …