La Consellera d’Infrastructures convoca una reunió per tractar el tren Xàtiva-Ontinyent-Alcoi

Ontinyent, Alcoi, Agres i Montaverner demanaran a Isabel Bonig el compliment del conveni signat pels governs Central i Autonòmic

Jorge Rodríguez destaca que “no anem a consentir el tancament d’una via de comunicació clau per a les nostres comarques”

La Comissió d’Alcaldes en defensa del tren Xàtiva-Ontinyent-Alcoi, integrada pels primers edils d’Ontinyent, Alcoi, Agres i Montaverner, es reunirà el proper 8 de novembre amb la Consellera d’Infrastructures, Territori i Medi Ambient, per tal de parlar al voltant de la pervivència de la línia. Esta Comissió va ser creada a la reunió d’alcaldes de les comarques del Comtat, la Vall d’Albaida, i l’Alcoià que va tenir lloc a Alcoi el passat 1 d’octubre, a la qual 18 alcaldes van signar un manifest conjunt en defensa de la línia i van avançar en la pressa conjunta d’altres accions.

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, recordava que en aquella reunió “va quedar clar que no anem a consentir el tancament d’una via de comunicació clau per vertebrar el nostre territori i fer front a l’històric problema de comunicacions que venim patint”, destacava. Per això es va acordar en aquell encontre crear aquesta comissió per arbitrar mesures concretes, entre les quals s’inclou la sol·licitud d’una reunió urgent amb el Ministeri de Foment i la Generalitat Valenciana –les dues parts signants d’un conveni per la millora del tren 2009- per reivindicar la línia i demanar explicacions a la manca de partides pressupostàries als Pressupostos Generals de l’Estat.

Jorge Rodríguez, que acudia el passat dissabte a l’acte ciutadà de reivindicació de la línia organitzat per la plataforma “Salvem el tren”, manifestava front a l’Estació del Nord de la ciutat de València que tot i que l’aportació de 100.000 euros anunciada divendres passat pel Govern Central és positiva, perquè implica que no es va a tancar de manera immediata, “és una quantitat irrisòria i cal insistir en que esta partida s’incremente no sols per a que la línia no es tanque, sinó per a que es puga fer competitiva i ser clau en la reactivació econòmica de les nostres comarques, un extrem que li transmetrem a la reunió a la Consellera Bonig”, avançava l’alcalde d’Ontinyent.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El servei d’atenció ciutadana d’Ontinyent durant l’Estat d’Alarma finalitza amb un “excel·lent” de les persones usuàries

El servei telefònic d’atenció a la ciutadania d’Ontinyent posat en marxa per l’Ajuntament durant l’Estat …