728×90 caixa onti estiu
Home > General > Ontinyent intervé per aturar el deteriorament de la Casa Maians amb ajuda de la Diputació

Ontinyent intervé per aturar el deteriorament de la Casa Maians amb ajuda de la Diputació

L’Ajuntament d’Ontinyent rebrà una subvenció de 60.000€  de la Diputació de València per fer una intervenció que ature el deteriorament de la Casa del Marques de Montemira, coneguda com a Casa Maians, un immoble del SXVIII ubicat al Carrer Major que porta deshabitat i tancat des de fa més de 3 dècades. El regidor de Territori, Jaime Peris, ha explicat que “es tracta d’unes obres amb les que pretenem detindre el deteriorament i els desperfectes registrats pel pas del temps. Estes obres són de consolidació de l’estructura i no s’advertiran des de l’exterior, però podem avançar que esta no va a ser l’única intervenció de la legislatura en aquest important immoble, ja que recuperar-lo és un objectiu del Govern d’Ontinyent”, manifestava.

La casa del Marqués de Montemira és un edifici amb una protecció parcial en el catàleg municipal que afecta a tots els elements de l’estructura arquitectònica. Compta amb una planta baixa, dues altures i desvans, i compta en la planta baixa amb una gran porta en la que consta el nom del seu antic propietari, el jurista i polític del SXIX Luis Mayans, fill predilecte d’Ontinyent.

EconomyCash Juny

Prova de la importància que li dona el consistori a aquest edifici és l’oferiment a la Conselleria de Justícia del mateix com a potencial seu dels jutjats, un extrem que va ser descartat per la mateixa per manca de dotació pressupostària a tal efecte. Amb tot, Peris assenyalava que “anem a seguir treballant per obtenir més ajudes i recursos per a actuar en aquest edifici, que volem recuperar per al seu ús i aprofitament públic”, manifestava.

 

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TVDigitalOntinyent

TVDigitalOntinyent
Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent

També pot interessar-te

60 blocs de formigó de 1’2 tones per a la “Setmana Gran”

60 blocs de formigó dels anomenats “New Jersey”, de 2m d’ample per 0’90m d’alt i …