Ontinyent enregistra la menor taxa de criminalitat de l’última dècada

Ontinyent se consolida com una de les ciutats més segures de la Comunitat Valenciana. Si les dades dels últims anys venien sent positives i rebaixant progressivament la taxa de criminalitat, la xifra de l’últim any (17’96 delictes i faltes per cada 1.000 habitants) és la més baixa de l’última dècada i la millor de tota la província, a més de quedar 25 punts per davall de la mitjana autonòmica (43’7 per 1.000).

Estes xifres eixien hui a la llum a la Junta Local de Seguretat que presidien l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el Subdelegat del Govern en València, Juan Carlos Valderrama, que coincidien en destacar el treball conjunt de les administracions i dels cossos i forces de seguretat com “la clau per a obtenir unes xifres que tornen a situar a Ontinyent com tot un referent en matèria de seguretat”.

A la Junta, on també han participat la regidora de Seguretat, Tudi Guillem, el Tinent Coronel Àngel Gil de la Comandància de la Guàrdia Civil, o el Comissari en Cap de la Unitat Adscrita de la Policia Nacional en la Comunitat Valenciana, Àlvaro Rodríguez, entre d’altres, es constataven altres xifres destacades, com el descens en un 68% dels robatoris en vivendes del disseminat, on les infraccions penals han baixat un 31’7% i l’esclariment de casos ha pujat un 19%; o la baixada en un 43% dels delictes contra el patrimoni al casc urbà, on també han pujat els casos aclarits i la xifra de detinguts.

La Policia Local constatava per la seua part un important descens en els accidents de trànsit i la consolidació del servei de mediació veïnal amb un 80% d’expedients resolts, corresponent el 20% restant a casos que no acomplien els requisits de mediació per tractar-se de qüestions bé penals o bé de caràcter administratiu reglat.

Altres assumptes que es tractaven a la Junta Local de Seguretat era el reforç del dispositiu de les forces i cossos de seguretat de l’estat per a les festes de Moros i Cristians, o el repàs del funcionament del sistema VIOGEN implantat a la ciutat per a millorar la protecció de les víctimes de violència de gènere, així com l’augment de les activitats als centres escolars per afavorir aspectes de millora de la convivència.

Per altra banda, a l’acte s’han presentat una sèrie de recomanacions de la Guàrdia Civil per a la prevenció d’incendis forestals, dels que el Tinent Coronel Ángel Gil destacava que responen principalment a descuits involuntaris, explicant que està difonent-se un tríptic que recull un ventall de consells i recordatoris que van des del respecte de la distància dels 500 metres pel llançament d’artefactes que continguen foc, o sobre l’ús de grups de electrògens, motors o equips elèctrics, entre d’altres.

Els consells s’adrecen als ciutadans que trien la muntanya i entorns naturals de la província de València, als que criden a respectar les indicacions per fer foc en espais habilitats (sempre que no ens trobem en un nivell de Preemergència 3) així com a no abandonar objectes que puguen ser origen d’incendis (gots, ampolles, llaunes …) i evitar l’acumulació de residus fora dels contenidors.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TVDigitalOntinyent

TVDigitalOntinyent
Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent

També pot interessar-te

COEVAL convoca un webinar sobre sobre les claus per a enfortir a les empreses davant la crisi del COVID-19

El webinar que serà en línia i tindrà un enfocament molt pràctic se celebrarà el …