Home > General > Jornada formativa per a policies sobre violència de gènere a Ontinyent

Jornada formativa per a policies sobre violència de gènere a Ontinyent

Un total de 26 agents de policia de 12 localitats participaren ahir en l’edifici de la d’Ontinyent en una jornada formativa sobre violència de gènere. Es tracta d’una acció impulsada per l’Ajuntament, la Diputació i l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències de la (Ivaspe) per aconseguir una resposta el més eficient possible als casos que es registren d’aquest delicte.

El forma part del de col·laboració signat entre la i l’Ivaspe per a la formació de la dels municipis de la província en matèria de violència de gènere, que inclou accions formatives en 8 municipis de la província, la primera de les quals ha estat Ontinyent. El president de la , Jorge Rodríguez, va assegurar en la presentació del conveni que aquest “atén la necessitat de la societat actual d’exigir més proximitat i eficàcia als policies per a resoldre problemes de violència de gènere, cosa per a la qual han d’estar preparats”.

Dels 26 agents participants, 14 han estat d’Ontinyent, i la resta de municipis com ara , , Bolbaite, Canals, , Enguera, Genovés, Llanera de Ranes, Turís, Vallada i Xeraco. En la presentació del curs d’Ontinyent, la regidora de Seguretat, , destacava “l’estalvi en temps i diners que suposa que cursos com aquest es puguen impartir a la ciutat, ja que evita als agents desplaçar-se a altres localitats. Al cas concret d’esta jornada, cal destacar que és especialment important per tenir un cos de policies locals preparat plenament per afrontar les situacions especialment delicades que es deriven dels delictes de violència de gènere”, manifestava.

El contingut dels cursos és de caràcter interdisciplinari i al voltant de tres àrees bàsiques: social, policial i jurídica. Amb una durada de vint hores, les classes les imparteixen docents de gran vàlua tècnica i professional de cadascun dels sectors. L’objectiu, segons l’organització, “és que les dones se senten més segures i confien en una policia local més empàtica i pròxima, capaç de tractar el problema de la violència de gènere”.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Relacionats

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

132.000 euros de la Diputació per pavimentar carrers i camins d’Ontinyent

Una subvenció de 132.000 euros del Pla de Camins i Vials de la Diputació de …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *