medieval2020

Els socialistes de Llutxent exigeixen a Aranda que defense el Pla de Minimització de Residus

El Grup Municipal Socialista de Llutxent ha exigit a l’Alcalde de la localitat, José Miguel Aranda (PP) que defense el Pla de Minimització de Residus de La Vall d’Albaida, i no prenga decisions sobre temes “importants” per al poble sense informar a la resta de grups, com ha fet en l’assumpte de la gestió dels residus sòlids. Des del PSPV-PSOE han lamentat que la divisió interna del Partit Popular de La Vall haja motivat que Aranda i un grup d’alcaldes del PP li hagen demanat al President de la Mancomunitat, del seu propi partit, que l’ens comarcal deixe el Pla de Minimització i accepte l’entrada al Consorci de Residus.

Els socialistes recorden que “fins ara, tots els pobles de la Vall d’Albaida actuaven de manera conjunta, independentment del seu signe polític, per defensar els interessos econòmics dels veïns. Ara, la ruptura del consens per  part d’alguns alcaldes de PP, pot tenir conseqüències que ens eixirien cares als ciutadans, ja qu el preu de la recollida, el tractament del fem i la gestió dels ecoparcs es dispararà  fins el doble i, a banda, Recisa, l’empresa que ho gestiona actualment, denunciarà a la Mancomunitat per una qüantitat milionària, que també haurem de pagar  entre tots”.

Per totes estes raons, el Grup Municipal Socialista de Llutxent va presentar a l’últim plenari una moció a la qual es demanava que l’Ajuntament defensara el Pla de Minimització front al Consorci, realitzant les gestions oportunes per trobar una solució política consensuada per tal de tancar el litigi de manera satisfactòria i sense més costos per als veïns. La moció va ser rebutjada però el PP va haver de recórrer al vot de qualitat de l’Alcalde, ja que el l resultat de la votació va ser de quatre vots a favor (PSPV-PSOE  i EU), quatre vots en contra (PP) i dues abstencions de Gent de Llutxent.

Des del PSPV-PSOE s’ha lamentat “la posició autoritària i antidemocràtica del PP” no sols en aquest assumpte, sinó també en altres als quals el Partit Popular “es queda sol”. En aquest sentit els socialistes han destacat que el plenari va aprovar en contra de la “Llei Gallardón” amb els vots favorables de tots els grups excepte el PP, que va votar en contra de la reivindicació del dret a decidir de les dones sobre la seua maternitat.

Els socialistes destaquen que la “Llei Gallardón” és una llei “injusta, que vol ficar-se en una qüestió privada i amb la qual s’accentuaran encara més les diferències socials. Els rics continuaran anant a l’estranger a avortar, i als menys afavorits econòmicament els obligarà a fer ús de sistemes clandestins més insalubres, que ja causaven morts i malalties al passat”. Per al PSPV-PSOE “només amb una educació sexual adequada i amb accés al mètodes anticonceptius es poden evitar els embarassos no desitjats, de fet el número d’avortaments en la Comunitat Valenciana s’ havia reduït un 9%, i el PP l’únic que fa amb el seu posicionament es mostrar que són un partit autoritari, que aposta per retallar la llibertat de les persones de decidir sobre qüestions que afecten de manera importantíssima a les seues vides”.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TVDigitalOntinyent
Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent

També pot interessar-te

9 càmeres vigilaràn el disseminat dins del Pla de Xoc de Seguretat

La seua col·locació serà aprofitada com a element dissuasori per al bon ús dels contenidors de fem en l’extrarradi