728×90 caixa onti estiu
Home > Economia > Empreses i comerços > Un Observatori d’Innovació estudiarà com aplicar solucions innovadores a les necessitats de la ciutat

Un Observatori d’Innovació estudiarà com aplicar solucions innovadores a les necessitats de la ciutat

L’aposta per la innovació que ve fent Ontinyent fa un nou pas endavant. L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, presentava hui en roda de premsa un Observatori d’Innovació que estudiarà com aplicar solucions innovadores a les necessitats de la ciutat. L’alcalde, que compareixia acompanyat pel regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, i el President del Clúster Innovall, Rafael Pla, destacava la importància de la col·laboració públic-privada entre estes dues entitats per tal de resoldre els reptes socials d’una ciutat de tamany mitjà com és Ontinyent: “hem d’aprofitar al màxim les oportunitats d’una ciutat com la nostra, reconeguda com a Ciutat de la Ciència i la Innovació, i amb un clúster potent d’empreses innovadores, per emprar i aprofitar la innovació com a una eina ordinària en la gestió. A partir d’aquest observatori eixiran projectes molt interessants”, assenyalava. 

A tal efecte, es planteja un calendari d’accions que començarà amb una primera fase que Pablo Úbeda explicava que serà d’estudi i estadística per determinar quines són les necessitat del municipi i dels seus ciutadans, “perquè existeix una relació directa entre innovació i benestar”, explicava. Posteriorment, es dissenyarà un pla d’actuació i  des de la perspectiva comunicativa, es realitzarà tasques de conscienciació, promoció i difusió dels treballs fets i els resultats obtinguts. Entre les àrees en les que està previst treballar, i que derivaran en projectes concrets, es troben Salut, canvi demogràfic i benestar; Economia i emprendedurisme Sostenible; Energia segura, neta i eficient; Transport intel·ligent, sostenible i integrat; Educació;  Acció pel clima, eficiència de recursos i matèries primeres;  i Societats inclusives.

EconomyCash Juny

Rafael Pla posava de relleu que un plantejament com el d’aquest Observatori “és pioner a ciutats mitjanes com la nostra, on la ciutadania por tenir la mateixa qualitat de vida que en les grans ciutat, un objectiu per al qual és imprescindible la innovació. Tenim les eines necessàries per a fer-ho, perquè tenim relació amb institucions generadores de coneixement, com les tres grans universitats públiques valencianes; i tenim un teixit empresarial innovador i multidisciplinar”, destacava. 

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Una passarel·la de vianants connectarà el casc urbà amb el polígon S. Vicent

També es construirà una vorera de més de 400m i 4m d'amplària connectada a l'actual avinguda de València