Ontinyent homenatjarà el 9 d’Octubre als alcaldes dels 40 anys de Democràcia

Ontinyent retrà homenatge el proper 9 d’Octubre als alcaldes i alcaldesses que ha tingut la ciutat durant els 40 anys transcorreguts des de les primeres eleccions democràtiques a Espanya, el 3 d’abril de 1979. Així, i per acord de l’Alcalde Jorge Rodríguez i els diferents grups polítics representats a l’Ajuntament, el ple solemne que cada any es fa coincidint amb la festa dels valencians i valencianes servirà per reconèixer la tasca al front del consistori de Rafael Tortosa (1979-1991), Vicent Requena (1991-1999), Lina Insa (1999-2001/2007-2011), Rafael Portero (2001-2003) i Manuel Reguart (2003-2007).

Per altra banda, també es distinguirà pel seu treball en benefici de la societat ontinyentina al Grup Scout Mafeking 167 d’Ontinyent, el Cine Club Utiye i l’Associació d’Amics dels Reis Mags. Tots tres grups se’ls premia per la seua trajectòria en benefici de la societat i de les festes i tradicions d’Ontinyent, tasca que fa al voltant de mig segle d’història que porten desenvopulant.

L’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, destacava que “pensavem que era molt just reconeixer la tasca dels alcaldes que van estar al capdavant de corporacions durant vàries dècades, en les quals Ontinyent ha estat una ciutat que ha sabut adaptarse a la realitat i on la democràcia s’ha consolidat com a part del ADN de la ciutat”. De la resta de guardonats, l’alcalde destacava que “el grup Scout ha participat durant mig segle de manera molt activa en l’educació no formal dels i les joves. El Cine Club Utiye té una llarguísima trajectoria en el foment del cine a Ontinyent, i l’Associació d’Amics dels Reis Mags son una de les associacions de la ciutat més actives, especialment al moment de l’esperada cavalcada de cada any”.

El 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, la jornada començarà a les 12:00 hores amb una processó cívica que anirà des de la plaça Major fins al Palau de la Vila. El programa d’actes institucionals s’iniciarà amb una exhibició de música i balls tradicionals a càrrec del Grup de Danses d’Ontinyent i el grup de percussió i dolçaina “El Regall”. Continuarà amb el Ball de l’Àguila, a càrrec de l’associació de Gegants i Cabets, acompanyats pel grup de percussió i dolçaina “La Colla”. A continuació, ja en el Palau de la Vila, se celebrarà un ple institucional obert a tot el públic, en el qual es realitzarà el lliurament de premis a tots els guardonats.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El mercat del dilluns torna al Barranquet

Amb l’arribada de la ‘nova normalitat’ el Mercat del Dilluns torna a la Plaça de …