Reme Tomás li dona forma a Segrelles

Quan es compleixen 30 anys de la que va ser la seva primera exposició a la llegendària «Col·lectiva de Festes» de l’any 1989, Reme Tomás presenta a la seva ciutat natal, l’exposició “Modelant la Il·lustració – J. Segrelles by Reme Tomás“.

Reme Tomás ens presenta les obres amb què ha participat esta última dècada en exposicions, fàcilment diferenciades en dues línies unides per una mateixa matèria, la ceràmica. Al Palau d’Albaida veurem la línia més coneguda, amb les terracotes emanades a partir de l’essència iconogràfica de Segrelles, amb les que ha donat a conèixer el seu treball i l’obra de Segrelles, en emblemàtiques Cases i Museus Modernistes. Per altra ocasió, deixa una segona línia, presentada en col·lectives, individuals, festivals, concursos, en museus de gran part de les capitals de l’estat espanyol, més conceptual, geomètrica i minimalista amb la qual s’està fent lloc en l’art contemporani i que també arranca, quan decideix realitzar els estudis de Grau en Arts Plàstiques a l’Escola d’Art i Superior de Ceràmica de Manises.


L’any 2019 començava Reme Tomás portant al Centre Museístic Antic Hospital de Sant Marc de Gandia l’exposició «Modelant la Il·lustració J. Segrelles by Reme Tomás». Durant l’estiu-tardor de 2017, la Casa Navàs a Reus (Tarragona), va exposar les escultures de Reme Tomàs. «MODELANT LA Il·lustració – J. SEGRELLES by REME TOMÁS» ha estat exposada a la Casa Museu del Pintor J. Segrelles d’Albaida (2010); al Museu de Ceràmica d’Onda (2012); Casa Museu Modernista de Novelda (2014)

Reme Tomás va exposar a finals de l’any 2018 al Museu Nacional de Ceràmica i de les Arts Sumptuàries González Martí de València, en l’exposició “Dialogant amb Mestre”. Esta era la segona ocasió que mostrava la seva obra en el també conegut com Palau del Marqués de Dos Aigües de València. Va ser l’any 2014 amb motiu de l’exposició “Arcadi Blasco – Narrador d’objectes”. Esta línia d’escultures ceràmiques, exposades també de forma permanent en Museari, Museu de l’imaginari, també al Biodivers Carrícola, s’ajusta a una línia conceptual en la qual, la realitat social, etnogràfica i política, motiva la seva obra, reflexionada, madurada, construïda, mostrada per maximitzar la seva existència a ulls del subjecte.

Durant l’any 2017, Reme Tomás també va participar amb la seva obra conceptual en l’exposició “Els aïllaments d’Anzo” al Castell de Riba-roja – Centre d’Art Contemporani. Les exposicions homenatge a Miguel Hernández celebrades a la Llotja d’Alacant; Centre d’Art Contemporani de Benicarló; CUB Museu de la Universitat d’Alacant, “refugiar” al Centre del Carme Cultura Contemporània de València, per acabar l’any seleccionada pel CVO Festival Ciutat Vella Oberta de València amb la seva obra exposada en el Cercle de Belles Arts.

Durant els mesos de febrer i març de 2018 Reme Tomás va ser l’artista local escollida pel Ceip Elías Tormo, per divulgar el seu treball artístic i dirigir els tallers de ceràmica per als alumnes d’infantil i 6è de primària que van culminar amb la realització del mural «la Senda de l’Educació» instal·lat de forma permanent al col·legi Elías Tormo. En esta línia, a principis de maig de 2019, realitzava per al Centre de Dia d’Alzheimer d’Albaida, «La Senda de la Memòria» com a resultat del taller-convivència amb malalts d’Alzheimer i alumnes de primària del Elías Tormo. També són significatius altres treballs guardonats en altres poblacions, com el de Castelló de Rugat, realitzat amb el Departament d’Arts Plàstiques i els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut d’Albaida, en homenatge a l’artista i ceramista “Evarist Navarro”. Significatives són també, la selecció d’obra de Reme Tomás pertanyents al projecte «Boires i Ombres» que s’exposaran durant els anys 2019 i 2020 en 13 poblacions del Comtat i l’Alcoià, a més d’Ibi, Villena i Bocairent, en la col·lectiva «ArtNostre ’19». Així com les obres realitzades per a les col·lectives del Festival CVO de València i la del Castell d’Alaquas Centre d’Art Contemporàni, encara dins d’aquest últim trimestre de 2019.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Els primers visitants tornen als museus de Bocairent

Els museus municipals de Bocairent van tornar a obrir les seues portes divendres passat, 15 …