L’IES L’Estació crea una plataforma per a lluitar contra l’escalfament de la Terra

0

Els estudiants de l’IES L’Estació han tornat a posar-se al capdavant d’una causa més que justa: la batalla contra el canvi climàtic. De la mateixa manera que milions de joves han protestat per tot el món amb pancartes i manifestos, els nostres escolars han exigit als governants i a la societat en general més responsabilitat a l’hora de gestionar la crisi mediambiental que està conduint al planeta a l’aniquilació.

De fet, segons ha informat la vicedirectora del centre, Imma Cambra, ja s’ha constituït una plataforma integrada per diversos alumnes que al llarg del curs aniran proposant accions puntuals relacionades amb la sostenibilitat i el canvi climàtic. La primera de les seues actuacions es va desenvolupar divendres passat a la pista de bàsquet del centre, on un grup d’estudiants va organitzar una concentració vinculada directament amb el Dia Internacional d’Acció pel Clima. Al començament del primer esplai, l’alumnat implicat, que va ser secundat per bona part de la comunitat educativa, va llegir el manifest que l’activista sueca Greta Thunberg pronuncià a Nova York davant de la passivitat dels líders mundials. “Estan morint els ecosistemes, estem a l’inici d’una extinció massiva i només sabeu parlar de diners i de contes de fades sobre un creixement econòmic etern”, ha assegurat la jove de 16 anys visiblement enfadada i decebuda.

La reproducció de les paraules de Thunberg va vindre acompanyada d’un minut de silenci, petit gest eloqüent amb el qual les noves generacions estan expressant el seu rebuig a patir els efectes del desastre climàcic i a assumir una responsabilitat que pertoca en aquests moments a uns adults incapaços d’administrar el present.

Però les accions no venen només per part dels alumnes. Alguns professors ja han comentat que reservaran algunes de les seues classes per a realitzar activitats de sensibilització relacionades, preferentment i en la mesura del possible, amb la matèria que imparteixen.