12/04/2024 - 13:05
Més

  El MAOVA acull l’exposició “Dibuixant Estellés”, elaborada per alumnes de la Facultat de Belles Arts de València

  Altres notícies

  El Museu MAOVA d’Ontinyent acull des d’esta setmana i fins el proper 31 de maig l’exposició “Dibuixant Estellés”. Es tracta d’una mostra elaborada per alumnes de la Facultat de Belles Arts de València, d’il·lustracions de diversos estils acompanyats de poemes de Vicent Andrés Estelles. Un any després d’haver-se celebrat en 2013 “l’any Estellés” i el 30 anniversari de la promulgació de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencia, l’Ajuntament d’Ontinyent repren la celebració de l’efemèride amb una mostra produïda per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sumacàrcer, des d’on naix la proposta que ara arriba a la capital de La Vall d’Albaida.

  El Regidor de Cultura d’Ontinyent, José Antonio Calabuig Oviedo, destacava que la mostra “suposa una interessant combinació estètica de cal·ligrafia artística i imatge, pensada com un diàleg entre les arts plàstiques i la literatura d’Estellés, una de les figures més emblemàtiques de la literatura valenciana del segle XX”. Esta mostra podrà visitar-se de dimarts a dissabte de 18:00 a 21:00 hores al Museu MAOVA.

  Altra exposició que s’ha obert esta setmana és “El Valencianisme Republicà 1837-1977″ organitzada per la Fundació Josep Irla, que romandrà oberta a la Casa de Cultura-Palau dels Barons de Santa Bàrbara,  des d’ahir dijous i fins al proper 6 de juny. Es tracta d’una mostra amb la qual, amb panells i fotografíes, es fa un repas per les idees, llibres, publicacions, entitats, iniciatives, fets i personatges que des de mitjans del segle XIX han estat protagonistes del valencianisme republicà i la seua lluita. L’exposició es podrà visitar de dilluns a divendres, de 10:00 a 13:30 i de dimarts a dissabte, de 18:00 a 21:00.

  José Antonio Calabuig Oviedo ha valorat molt positivament l’acollida que estan tenint les darreres exposicions realitzades a la ciutat. En aquest sentit, cal destacar que l’exposició de treballs dels alumnes de l’Escola Per a Adults Sant Carles va rebre 621 visites, i la de fotografíes de “Salvem el Tren” 571, quasi 1.200 visites “que son una bona resposta a la tasca realitzada des d’estos col·lectius, als que felicitem per la seua implicació en la cultura, com a tots els que organitzen o participen en les activitats que es realitzen al llarg de l’any a la ciutat, que cada volta està més viva culturalment”, destacava.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El Grup Socialista d’Ontinyent Es Mobilitza per Protegir el Valencià en l’Educació Davant del Consell

  El grup socialista porta al ple una moció per defensar el valencià a les aules davant la proposta de llei de PP-Vox.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -