L’Associació de constructors i COEVAL demanen suport per al sector

L’Associació de Promotors i Constructors de la Vall d’Albaida (APCVall) representada pel seu president i vicepresident, Eleuterio Mancebo i José Guerola, i la Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida (COEVAL), a la qual pertany APCVall, representada per el seu Secretari General, Vicente Donat, s’han reunit a València amb el director general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rafael Briet.

Els representants empresarials han valorat positivament les convocatòries del programa de foment d’àrees de rehabilitació i Regeneració Urbana (ARRU) que han demanat que continuïn ja que es dinamitza amb això no només a empreses constructores sinó altres de sectors afins i professionals vinculats al sector de la construcció com ara els arquitectes, interessant-se per la situació dels expedients i els pagaments pendents de fer-se efectius després de la finalització de les obres que s’han dut a terme a la comarca de la Vall d’Albaida, concretament a Ontinyent.

APCVall també proposa millores per a properes convocatòries del programa ARRU que ajudin a fer més atractives les mateixes i amb això poder augmentar el nombre d’actuacions que es duguin a terme en propers programes ARRU als que esperen que Ontinyent i altres municipis de la Vall d’ Albaida puguin accedir per impulsar la construcció, un dels motors econòmics del territori per la seva mportància en la creació de ocupació i els nombrosos sectors sobre els quals influeix. En concret consideren que és fonamental que després de les actuacions que es duguin a terme es permeti la venda dels immobles sobre els quals s’actua ja que aquesta nova possibilitat donarà lloc a un major interès per participar en les convocatòries del programa
ARRU. Finalment també consideren important que el programa ARRU en properes convocatòries permeti actuar en tot el municipi i no només en part del mateix perquè els seus
impactes positius no es limitin sinó s’estenguin.

Pla Estatal d’Habitatge
El director general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana ha exposat als representants de APCVall i COEVAL les línies generals del Pla Estatal d’Habitatge 2018-2021 recentment signat i que permetran en principi unes inversions anuals de 49 milions d’euros, estant pendent de concretar-les línies prioritàries del mateix si bé ja es pot avançar que una part important d’aquestes inversions tindran com a destinació el foment i les ajudes als lloguers. Altres àmbits on també s’actuarà són el de la rehabilitació i el del suport a la gent gran.

Finalment els representants empresarials de la Vall d’Albaida han sol·licitat al Director General d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana que es mantinguin tots els plans de suport que la Generalitat té per impulsar el sector donat el seu impacte sobre l’ocupació i igualment han expressat la seva preocupació per la necessitat de formar personal especialitzat en els oficis vinculats al sector perquè aquests no es perdin, formació especialitzada per a la qual demanen implicació de les diferents administracions públiques donada la importància del tema.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

COEVAL convoca un webinar sobre sobre les claus per a enfortir a les empreses davant la crisi del COVID-19

El webinar que serà en línia i tindrà un enfocament molt pràctic se celebrarà el …