728x90px covid-aj-onti-01

Archival premia Ontinyent pel seu treball en la recuperació del centre històric

L’Associació per la Recuperació dels Centres Històrics d’Espanya destaca les diverses accions impulsades des de l’Ajuntament en defensa del casc antic.

Rebeca Torró avança que el Govern d’Ontinyent seguirà apostant per fer obres publiques, agilitzar enderrocs, donar ajudes a la rehabilitació i dinamitzar el casc antic.

L’Ajuntament d’Ontinyent ha estat premiat per l’Associació Archival en reconeixement al seu treball per la recuperació del centre històric de la ciutat. Archival, entitat que enguany compleix el seu XXV aniversari en defensa del patrimoni cultural dels centres històrics d’Espanya, lliurava ahir els seus guardons anuals en un acte que es tenia lloc al Centre Cultural La Beneficència de València, on acudia representant al consistori la 1ª tinent d’Alcalde i coordinadora de Territori, Rebeca Torró, acompanyada pel coordinador de Política per a les Persones, Jaime Peris.

En l’acte es premiaven diverses persones i entitats, sent l’Ajuntament ontinyentí l’única administració distinguida com a tal, en base a les diverses accions que ha vingut impulsant en defensa del casc històric de la ciutat. A la seua intervenció en replegar el premi, Torró apuntava ““tenim molt clar que davant el problema del deteriorament dels cascs antics les administracions han d’actuar de manera clara, concisa i contundent, amb propostes concretes. Evidentment un ajuntament per sí sol no pot fer actuacions a gran escala en esta matèria, però anem a seguir treballant en tot allò que estiga a la nostra mà”, assenyalava.

En aquest sentit, Torró recordava que el Govern que lidera Jorge Rodríguez ha tingut primer moment ha mostrat una clara sensibilitat pel patrimoni de la ciutat i el seu casc històric, i per això ha actuat des de tres vessants: les obres públiques realitzades als barris (que van acumulat més de dos milions d’euros durant la passada legislatura al Poble Nou i La Vila); accions d’esponjament i enderrocs en habitatges en molt mal estat, a les quals s’ha dedicat ja més de 300.000 euros; i el Pla d’Ajudes a la Rehabilitació que ja ha tingut 3 edicions a les que ja es supera els 70 beneficiaris. A més a més, al llarg de l’any es duen a terme diverses accions per dinamitzar el barri.

Torró assenyala que el Govern d’Ontinyent “sempre ha tingut clar que calia invertir a tots els barris, i que per a que el nostre casc històric siga un espai amb futur calia dur a terme accions clares, concises i contundents com les que hem dut a terme i en les que anem a seguir treballant”, concloïa.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Cultura amplia el nombre de llibres que es poden descarregar gratuïtament des d’eBiblio

La Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha …