11/12/2023 - 16:27
Més

  Els floristes valencians recuperen la primavera decorant Quatretonda i Moixent

  Altres notícies

  La Vall d’Albaida i La Costera lluïxen ja els muntatges dels floristes valencians, finançats per la Diputació, amb els quals es pretén recuperar de manera simbòlica la primavera i contribuir a la reactivació del sector. Quatretonda, a La Vall, i Moixent, a La Costera, han sigut els municipis triats per l’Associació Nacional de Floristes, organitzadora de l’esdeveniment, per a visibilitzar el treball del col·lectiu.

  Una vintena de municipis valencians, de L’Eliana a Gandia i de Quatretonda a València, passant per Cullera, Carcaixent, Requena i altres localitats de fins a 11 comarques, lluïxen fins diumenge que ve les decoracions florals del projecte conegut com ‘Torna la Primavera’, organitzat per l’Associació Nacional de Floristes amb la col·laboració de l’Associació de Productors i Venedors de Flores de Mercaflor, Clip… Flores y más, Mercavalència i la pròpia corporació provincial.

  Des de la Diputació de València s’ha volgut agrair la gran faena realitzada per les i els floristes valencians en estos muntatges que engalanen els municipis en un moment en què gran part d’ells celebrarien les seues festes patronals, suspeses a causa de la COVID-19, la pandèmia que ha afectat greument l’activitat del sector, al qual la Diputació ha decidit ajudar igual que a altres col·lectius tradicionals com els indumentaristes, els pirotècnics i els artistes fallers.

  Alguns municipis, cas de Manises, s’han sumat al agraïment amb el lliurament de diplomes als floristes, distribuïts en grups de 10 persones més un cap de grup per a cadascun dels muntatges. El vicepresident de la Diputació Carlos Fernández Bielsa i la diputada Pilar Molina van acompanyar als professionals del sector durant el muntatge, igual que va fer el president provincial, Toni Gaspar, a Faura, municipi del qual és alcalde.

  També els palaus de la Batlia i els Scala, seu central de la Diputació en Plaça Manises, han sigut engalanats en el marc de la campanya ‘Racons florals per a tots’ amb la qual el gremi pretén fomentar la cultura floral, igual que altres espais emblemàtics de la província com el Castell de Benissanó, el ‘Passeig’ de Carcaixent, la Torre de Paterna, el Parador de Moixent, l’entorn de l’església dels Sants Joans a Quatretonda, el Parc de la Pinada de L’Eliana i el Palau dels Borgia de Gandia.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El festival de circ i teatre al carrer d’Ontinyent arribarà amb dotze espectacles a tots els barris

  La regidora Àngels Muñoz presenta una edició que començarà el proper divendres 15 de desembre a la Plaça de la Concepció coincidint amb l’obertura del Mercat de Nadal
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -