19/07/2024 - 8:05
Més

  Montaverner rep una subvenció de 445.000 euros per rehabilitar l’antic cinema

  L'Ajuntament de Montaverner revitalitza el nucli antic amb la rehabilitació de l'antic cinema

  Altres notícies

  El nucli antic de Montaverner presenta un percentatge del 40’00 % d’immobles buits, molts d’ells totalment abandonats. Es per esta raó que l’ajuntament de Montaverner va aprofitar l’Ordre 2/2022 per poder sol·licitar una subvenció dins del Pla Recuperem Llars, amb l’objectiu d’adquirir l’immoble ubicat al C/ BOT, 12, l’antic Cinema, per poder rehabilitar-lo i destinar l’antiga casa familiar a habitatges socials.

  L’Ajuntament de Montaverner ha sigut beneficiari d’esta ajuda de la Generalitat Valenciana amb un import total de 445.000’00 €, dels quals 75.000’00 € s’han destinat a l’adquisició de l’immoble i per tant a l’Ajuntament no li ha suposat cap despesa la compra de l’antic Cinema de Montaverner.
  La proposta que es va presentar, a més a més de l’adquisició, servirà per a la REHABILITACIÓ de l’habitatge existent amb la finalitat de destinar-lo a 5 HABITATGES DE LLOGUER AMB FINALITATS SOCIALS: un en la planta baixa, dos en la planta primera i dos més a la planta segona. Unes obres que han donat inici esta mateixa setmana.

  Aquesta proposta d’actuació te un triple objectiu:

  -. Rehabilitar un habitatge actualment en desús sense necessitat de dur a terme la demolició total d’aquest.

  -. Disposar de 5 habitatges socials per poder oferir esta possibilitats a la gent que ho necessite, omplint de vida l’entorn on es troba al Carrer Bot.

  -. Posar en valor un edifici dins del nucli antic que provoque la motivació d’altres rehabilitacions en aquest entorn.

  Aquest immoble forma un conjunt arquitectònic únic, ja que en la mateixa parcel·la es troba per una banda l’habitatge sobre el que es proposa actuar i per altra banda l’antic Cine d’hivern i d’estiu conegut com Royal Cinema, sent un dels pocs que queden en peu en tota la província, sobre els que s’estan tramitant ajudes per poder procedir també a la seua rehabilitació i sobre el qual s’estan estudiant les seues possibilitats i funicionalitats.

  Segons l’Alcalde, Jorge Boluda, «el que es tracta d’aconseguir amb actuacions com aquesta és crear nous focus d’atracció en aquestes àrees com són els nuclis antics, amb la intenció de revitalitzar la zona i posar-la amb valor, provocant així una major ocupació de la zona i recuperar part de la història i de la essència de l’entorn. A més, hem recuperat un edifici emblemàtic per al poble i sense que ens coste la seua adquisició diners al poble.»

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -