L’Olleria acull este dissabte el XIV Concert de música festera Francesc Cerdà

0

Este dissabte 24 de febrer es donarà a conèixer l’obra guanyadora en el XIV Concurs Francesc Cerdà, en el concert que es celebrarà a partir de les 19h. al Teatre Goya. Un concurs, enguany amb la modalitat de marxa mora, al que s’han presentat 17 obres vingudes de diferents punts d’Espanya. “Cal destacar l’alt nivell de totes, especialment de les quatre obres finalistes: URIP-MORA, IBN JAZIM, YESMA i SUS. Enguany, i com a novetat, totes tindran premi, ja que hi haurà un 1º premi de 2.000€, un 2º de 1.000€, el que atorga el públic de 500€, i un accèssit de 250€”, explica Gloria Micó, Regidora de cultura.

Les quatre obres finalistes formaran part del programa del concert, així com també altres marxes com ha confirmat Manolo Cerdà, President de la SEM Santa Cecilia: “hem volgut introduir una vessant nova i tocarem la marxa de Francesc Cerdà: “Filà Pirates”, també una marxa que composada amb motiu del 25 aniversari de la “Filà Les Iberes” pel nostre director, la marxa “Rosa” de Victor Vallés, i una per a nosaltres molt especial: “Arquera Abencerraje”, creada en honor a una xica que ha marcat molt en este poble com es Bea Mico”.

El concert Francesc Cerdà està organitzat de forma conjunta per l’Ajuntament de l’Olleria, la SEM Santa Cecilia i la Junta Central del Moros i Cristians, i en nom d’aquesta última, la seua Presidenta Mariola Gil ha volgut destacar la projecció que ha anat adquirint amb els any aquest concurs conegut ja en tot el territori on es celebra la Festa dels Moros i Cristians.

Per la seua banda, Julià Engo, Alcalde de l’Olleria ha destacat que per a  l’Ajuntament és un orgull poder continuar organitzat aquest certamen amb el qual es vol retre un homenatge a una persona que va fer molt per l’Olleria, per la música i per la festa de moros i cristians. “Intentem que cada any siga un poc millor, i en eixa línia l’any passat ens comprometérem a que hi havera dones al jurat, i enguany ja hi ha. Des d’ací volem convidar a tota la gent que li agrada la música i les festes de moros i cristians a que vinguen aquest dissabte a l’Olleria on es donarà cita el bo i el millor de la música festera”, conclou Engo. Font Ajuntament de l’Olleria

Publicitat