04/12/2023 - 0:54
Més

  El Consell aprova un conveni amb l’Ajuntament de Bocairent per a la reurbanització del carrer Baixada al Tint

  Altres notícies

  El Consell ha autoritzat un conveni entre la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i l’Ajuntament de Bocairent per a l’execució de les obres de reurbanització del carrer Baixada al Tint, del barri medieval.

  La subvenció per part de la Vicepresidència Segona per a executar l’obra ascendeix a 300.000 euros. Es tracta d’una intervenció en una superfície de 417 m2.

  La intervenció se centra en el carrer Baixada al Tint, com a continuació de les actuacions d’urbanització dels espais situats sota la torre dels Portuguesos i les restes de l’antiga muralla.

  Es tracta d’una obra que continua la intervenció actual en realització mitjançant l’execució del projecte aprovat en 1997 per la Generalitat i que pretén frenar la deterioració i degradació del conjunt històric artístic del barri medieval, contribuint al ressorgiment de la malparada economia d’aquesta part de la ciutat.

  Es pretén que aquesta part de l’estructura urbana de Bocairent siga una espai viu, capaç d’albergar les funcions pròpies d’una vida urbana en condicions de servei, ús i habitabilitat adequades.

  Les actuacions a desenvolupar suposen principalment la reurbanització del carrer, incloent la restauració o substitució del solat, la restauració parcial dels murs de maçoneria de tancament d’alguns horts, la restauració parcial i sanejat d’alguns murs de contenció de pedra de maçoneria, la substitució parcial de les proteccions en fusta i complement amb barana metàl·lica en alguns punts d’accés complicat i la il·luminació, seguint el sistema d’il·luminació de la resta del barri medieval.

  El conveni de col·laboració estarà vigent des de la seua signatura fins al 31 de desembre de 2022.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent entrega els premis de rendiment acadèmic al marc de la Setmana de la Ciutat Educadora

  L’Alcalde i el Regidor d’Educació lliuren diplomes als i les 21 alumnes amb una mitjana d’excel·lent durant el curs 2022/23 en un acte al Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -