El Consell de Joventut de Bocairent impulsa una estratègia local d’actuació amb 76 mesures

0

Una estratègia local en relació amb un segment de la població prioritari. Aquesta premissa marca la implantació del 1r Pla municipal de Joventut de Bocairent que el ple de l’Ajuntament va ratificar de forma unànime l’1 de febrer arran de l’aprovació en el Consell municipal de la Joventut en la seua sessió de 25 de novembre de l’any passat.

El document va estar impulsat i elaborat al si de l’òrgan participatiu del consistori dedicat al jovent amb la dinamització i l’assessorament del tècnic municipal de l’àrea. De fet, el Consell mateix serà l’encarregat de vetllar per la seua aplicació en cada reunió convocada a partir d’aquest moment.

El pla diagnostica, analitza i atén les necessitats principals de la joventut de Bocairent a partir de huit àrees amb la intenció de ‘transitar de la reflexió a l’acció’ mitjançant una relació de mesures a implantar per donar resposta a les mancances existents. A més, la iniciativa persegueix una unitat d’actuació entre administracions públiques i el teixit cívic local; per això, el regidor Xavier Molina relata com al llarg de la seua elaboració “ha estat fonamental la participació ciutadana bé a través del Consell municipal de la Joventut, integrat per representants de dotze col•lectius locals, bé durant el període d’exposició pública”.

En total, el text recull fins a 76 actuacions emmarcades en àmbits com l’educació i la formació, l’ocupació i l’activitat emprenedora, l’oferta d’oci o la igualtat. Junt a la definició de les mateixes i el sector poblacional destinatari (infantesa, adolescència o joventut), el Pla municipal fixa el calendari d’aplicació així com el finançament necessari amb la intenció última de què “els i les joves actuals que determinaran el Bocairent de les pròximes dècades compten amb els instruments que els siguen útils per a augmentar les seues oportunitats i tenir, d’aquesta forma, una contribució decisiva en el futur”, segons conclou Xavier Molina.