21/06/2024 - 1:15
Més

  Ontinyent Medieval oferirà un viatge “cultural i sensorial” al passat de la ciutat

  Altres notícies

  “Ontinyent Medieval” oferirà un viatge “cultural i sensorial” al passat de la ciutat, comptant amb 3 zones diferenciades on es tindrà especial cura amb els detalls d’ambientació. La regidora coordinadora de l’activitat, Sayo Gandia, donava hui nous detalls al voltant del renovat mercat medieval ontinyentí que organitzen l’Ajuntament, la Diputació de València i la Societat de Festers, i que tindrà lloc del 23 al 25 de febrer al centre històric d’Ontinyent.

  Gandia, que compareixia davant els mitjans acompanyada d’Alberto Almagro, de l’empresa La Fragua de Vulcano, animava als habitants de les localitats veïnes “a acompanyar-nos i gaudir d’una cita que va molt més enllà d’un mercat medieval”, destacant especialment la “Vila d’Oficis” i el “Soc Àrab” al barri de La Vila, on es podrà conèixer com treballaven els ferrers, afiladors, ceramistes, perfumistes, esparters i tallistes, entre d’altres oficis ubicats entre el carrer Trinitat i la Plaça de Dalt. La segona zona estarà compresa la plaça Major i la plaça de Baix, on es comptarà amb més de 110 llocs de venda d’artesania i gastronomia, i finalment el tercer espai serà la “zona jove” a l’esplanada de Tortosa i Delgado, on dissabte a partir de les 20:30 hores tindrà lloc l’actuació del grup local “Limbotheque”.

  Sayo Gandia explicava que “la vila d’oficis i el soc àrab oferiran una recreació històrica molt visual, però tant esta zona com la resta d’espais van a comptar amb una ambientació que arribarà a la resta de sentits: l’olor dels perfums o de l’encens; els sabors d’una ampla varietat gastronòmica; el tacte dels materials dels diversos productes; la calor i la llum de les torxes…Anem a tenir cura de tots els detalls per fer un veritable viatge a l’Ontinyent de fa més de 800 anys en un espai perfecte per a fer-ho, com és el nucli històric de la ciutat”, destacava.

  A més a més es comptarà amb una exposició d’elements de tortura i altra de fotografia festera, cedida per AFO; jocs infantils, demostracions, un assaig dels balls de la Tartuga i l’Àguila (amb la col·laboració musical de La Colla i l’Associació de Gegants i Cabets) i fins a 25 activitats d’animació amb personatges com joglars, bufons o cavallers.

  Alberto Almagro explicava que tots aquells i aquelles que es facen 4 “selfies” a la “Vila d’Oficis” podran replegar un regal i un val per una consumició en un punt d’informació habilitat a tal efecte, on també es podrà accedir a informació d’un concurs fotogràfic d’Instagram dotat amb un premi de 100 euros per a fotografies realitzades al Mercat Medieval.

  “Ontinyent Medieval” obrirà les portes divendres 23 a les 18:00 hores, tenint lloc a les 19:30 una inauguració oficial amb una cercavila acompanyada per la música del Regall i els balls del Grup de Danses d’Ontinyent, que anirà des del carrer Sant Roc fins a la plaça de Baix, on es farà el pregó del Mig Any Fester. “Ontinyent Medieval” es podrà visitar també dissabte i diumenge de 10:30 a 22:00 hores.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Pepe Serna revalidat com a president d’ATEVAL per a una nova etapa de creixement

  En un acte ple de representants del món polític, empresarial i acadèmic, Pepe Serna ha estat revalidat com a...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -