Diputació millora la seguretat i senyalització a l’Ermita de Sant Esteve

0

L’emblemàtica Ermita de Sant Esteve d’Ontinyent estrena noves millores de la mà de la Diputació de València i l’Ajuntament d’Ontinyent. En concret, s’ha instal·lat noves baranes al mirador i s’han col·locat sillars senyalítics al camí d’accés realitzats en pedra i vidre i decorats amb versos. L’alcalde d’Ontinyent i President de la Diputació, Jorge Rodríguez, comprovava hui de primera mà el resultat de l’actuació, acompanyat pels regidors Jaime Peris i Manuel Cuesta; El President de l’Associació de Llumeners de Sant Esteve, José Vicente García, junt als membres de l’associació José Mª Micó i Pepe Bas; i l’artista autor dels sillars, Pep Sanjuán.

Jorge Rodríguez destacava que Sant Esteve “no sols és un dels símbols de la tradició local sinó també és un lloc que rep a diari a desenes de veïns de tota la comarca que acudeixen a aquest entorn a practicar esport”, motiu pel qual “Des de l’Ajuntament i la Diputació hem treballat colze a colze amb l’Associació de Llumeners per anar realitzant millores a l’entorn de l’Ermita, que no acaben ací sinó que anem a continuar”, avançava.

La col·locació de les noves baranes, executada perl departament de Serveis Municipals, i la instal·lació dels nous sillars senyalítics cada 500 metres en la pujada a l’Ermita, han comptat amb una subvenció d’al voltant de 23.000 euros de la Diputació de València, suposant una segona fase de la intervenció realitzada en 2016 per a garantir l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda amb un sistema de rampes, que va suposar també una inversió d’altres 23.000 euros. A aquestes actuacions cal afegir també el desbrossament dels més de 3 quilòmetres del camí que porta a l’Ermita també en 2016, coincidint amb l’any del 350 aniversari de l’Ermita.

José Vicente García tenia paraules d’agraïment “per a la Diputació, l’Ajuntament i sobretot l’alcalde, per fer possibles estes millores i les que anem a seguir executant en un espai tan estimat per tots els ontinyentins i ontinyentines com és la nostra Ermita de Sant Esteve”, concloïa.