El MITA (Museu Internacional de Titelles) d’Albaida estrena des d’ahir dijous la primera guia turística gamificada. Es tracta d’una guia virtual, la qual amb jocs i interaccions de l’usuari li permet visitar i conèixer els recursos turístics de la població d’una forma original i divertida.

Aquesta iniciativa, nascuda des de l’Associació Saber i Contar (ASAICO) ha posat en marxa una eina, la qual mitjançat el telèfon mòbil de cada usuari, i sense instal·lar cap classe d’aplicació, permet accedir a un joc anomenat “La festa dels Titelles”, on l’usuari haurà d’ajudar al MITA a ficar ordre a les coses abans d’una imminent inspecció al museu.

Aquesta eina ha estat desenvolupada amb la tecnologia d’ESCAPEDE, la qual ja compta amb diferents jocs turístics en línia integrats a Vallada, i Ontinyent. Aquesta iniciativa, nascuda des de l’Associació Saber i Contar (ASAICO) compta amb la col·laboració del mateix Mita, l’Ajuntament d’Albaida i València Turisme.

Es tracta d’una eina destinada al públic familiar de totes les edats, que pretén donar resposta d’una manera més activa als recursos turístics d’Albaida, d’una forma més atractiva i actualitzada, sent a hores d’ara un complement idoni per poder fer una visita al museu de titelles d’una forma més interactiva.