Albaida busca consolidar-se com destinació turística

0

Albaida arranca el 2020 amb una clara aposta per posicionar-se dins del sector turístic de la Comunitat Valenciana com una destinació singular. Amb aquesta intenció el regidor de Turisme, José Manuel Juan Jordà, i la tècnica de turisme, Júlia Rodríguez, han acudit a una reunió informativa amb el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i amb el cap de l’Àrea de Competitivitat Turística de la Comunitat Valenciana, José Luis Wagner, on s’han pogut conèixer de primera mà les línies d’incentius 2020 de Turisme dirigides a les entitats locals valencianes.

Una jornada molt productiva en la que es va aprofundir en quines són les estratègies de la Generalitat per promoure tots els recursos turístics i “convertir els pobles en destinacions turístiques” com apuntava Colomer. Des d’Albaida “volem seguir apostant per eixa senda, com bé ha dit el Secretari Autonòmic, i realçar tot el nostre patrimoni natural, cultural i històric, així com seguir millorant infraestructures tan importants com els nostres museus o el propi Palau dels Milà i Aragó” ha manifestat Juan Jordà.

Dins d’aquestes ajudes Albaida presentarà diferents projectes com la reforma i adequació de la sala d’audiovisuals del MITA i la renovació del material audiovisual d’aquest. Amb l’objectiu d’assolir també principis marcats pel Pla Estratègic DEMA, on es busca fer del museu un espai més accessible, sostenible i sense barreres arquitectòniques amb les noves actuacions previstes.
Per altra banda, dins de les ajudes de Turisme s’ha demanat la contractació d’una persona per a realitzar tasques d’informació turística, i així augmentar més hores de visita del Palau i atenció a la Tourist info.

Així mateix des del MITA, únic museu internacional de Titelles a tot l’Estat, s’encara un 2020 amb reptes molt importants com l’adquisició del llegat d’Alejandro Milán, que ara mateix està en fase de restauració i catalogació, i d’ací poc temps veurà la llum. Així com d’altres titelles de renom que “han decidit vindre a viure al nostre museu i augmentar el patrimoni cultural d’Albaida” explica Rodríguez.

Visit Albaida i un 2019 d’impuls turístic

Per quart any consecutiu en 2019 s’ha celebrat el Dia Mundial del Turisme. Les activitats s’han desenvolupat des del 27 de setembre fins al 27 d’octubre amb una extensa programació que incloïa activitats enfocades a difondre el patrimoni i els recursos turístics que es poden visitar a Albaida així com una exposició d’obra original de Segrelles, on l’artista mostrava els millors reclams turístics d’Espanya.

Les xifres demostren que s’han incrementat les visites en un 70,6% en el mateix període de temps en 2018. La incommensurable obra de Segrelles, protagonista principal de Visit Albaida, continua sorprenent el públic, i encara queden moltes coses per descobrir.

A més, durant aquest any passat també es van veure millores considerables en el MITA com la renovació de la il·luminació per LED i el canvi de la fusteria de portes, finestres i graons de l’escala. Fites aconseguides gràcies a diferents línies d’ajuda de la Generalitat, entre elles les que ara es convoquen de nou i on Albaida ha tornat a presentar projectes sòlids i imprescindibles per a seguir avançant com a destinació turística.

Publicitat