L’ús de la sala d’estudi s’ampliarà al exàmens de juny

0

L’Ajuntament d’Ontinyent estendrà l’ús de la sala d’estudi 24 hores als exàmens del proper mes de juny, després de l’èxit de la iniciativa habilitada a les últimes setmanes al Centre d’Iniciativa Cultural (CiC) del Barri de Sant Rafel. En total, en aquest període, s’han acumulat més de 1.200 hores d’ús en la franja nocturna i de caps de setmana i es va haver d’ampliar la capacitat inicial de 40 a 45 places davant l’elevada demanda.

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, explicava que l’acollida a la proposta, pionera a les Comarques Centrals, “ha estat molt bona”, fins al punt que no sols ha estat utilitzada per l’alumnat universitari d’Ontinyent, a qui anava adreçada la iniciativa, “sinó que fins i tot ha hagut alumnat d’altres localitats de la comarca i estudiantat d’oposicions i estudiants de MIR que han vingut per aprofitar de l’amplitud horària i les comoditats de la sala”, manifestava.

Cal recordar que els i les estudiants ha pogut accedir de manera ininterrompuda a la sala d’estudi des del passat 26 de desembre al 24 de gener, data a la qual finalitzaven els exàmens universitaris. A la mateixa s’ha comptat amb taules d’estudi especials amb separadors; calefacció i dues connexions wi-fi, la de la biblioteca del CiC i altra adherida a la Xarxa Nacional d’Universitats accessible per alumnat universitari de tota Espanya.

A més a més, les persones usuàries han tingut al seu abast durant les 24 hores a la zona de maquines de cafè i menjar de l’edifici adjacent de la UNED, on es va disposar també un aparell microones. El recinte ha comptat dia i nit amb una persona controlant les instal·lacions i vetllant pel normal funcionament del servei i la cura de les instal·lacions.

Borrell incidia en destacar que oferir un servei com aquest, que no es presta en cap altra de les ciutats de la zona i només sol ser accessible en grans capitals, “suposa un pas més en l’aposta que fem des d’Ontinyent perquè la nostra siga una ciutat educadora, un treball en el que anem a seguir aprofundint perquè és clau per al futur dels nostres fills i filles i de la nostra societat en general”, concloïa.