Diferents alcaldes i alcaldesses de la Vall d’Albaida i la Costera s’han reunit en el Palau de la Generalitat amb el president Ximo Puig i la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo per a conèixer quina és la situació de les ajudes i els plans de l’ens autonòmic per resoldre els problemes derivats de les fortes pluges de setembre.

Des de la conselleria encapçalada per Bravo s’han desgranat diferents línies d’acció per a ajudar a les persones que s’han vist afectades i s’ha posat en palés la necessitat d’actuar sobre el teixit industrial i agrari de la comarca i s’ha compromés en un pla de reconstrucció per a poder tornar a la normalitat de l’activitat econòmica dels municipis de la Vall d’Albaida i la Costera.


Per la seua banda l’alcalde d’Albaida, Josep Albert, ha pres la paraula per expressar “la necessitat de buscar la col·laboració i cooperació de la Conferència Hidrogràfica del Xúquer” així com ha manifestat que “les ajudes arriben prompte a les persones afectades, així com a la indústria i al sector agrari”. A més Albert ha fet arribar quins són els problemes reals a la ciutat d’Albaida, gran part d’ells derivats per la carretera i la falta de canalització en alguns trams del Barranc del Bouet, el que provoca que hi haja zones inundables al nucli urbà i desperfectes en altres zones.

Tramitació d’ajudes de Conselleria

A més, a l’Ajuntament d’Albaida ja estan els impresos per a poder sol·licitar les ajudes per danys en habitatges i el seu contingut per a particulars, que inclouen vehicles així com electrodomèstics, desperfectes en l’habitatge, mobiliari, entre d’altres. Les persones afectades han d’acudir a l’Ajuntament on se l’informarà i procuraran els formularis a emplenar, a més d’aportar la documentació i fotografies. El termini està obert fins al dia 10 d’octubre.