31/01/2023 - 13:39
Més
  IniciVall d'AlbaidaAielo de MalferitCondemnat a set anys d'inhabilitació un exsecretari de l'Ajuntament d'Aielo de Malferit

  Condemnat a set anys d’inhabilitació un exsecretari de l’Ajuntament d’Aielo de Malferit

  La Secció Segona de l’Audiència Provincial de València ha condemnat a set anys d’inhabilitació per a ocupació o càrrec públic a un exsecretari de l’Ajuntament d’Aielo de Malferit, com a cooperador necessari d’un delicte de prevaricació administrativa, per falsejar un concurs d’oposicions a fi d’atorgar una plaça d’administrativa a la germana del llavors alcalde.

  La Sala ha absolt en canvi a la que fora regidor de Personal en el moment dels fets, per a la qual la Fiscalia sol·licitava una pena de deu anys d’inhabilitació com a autora d’un delicte de prevaricació, perquè considera que no ha quedat provat que signara les resolucions d’adjudicació de les places amb coneixement que les mateixes estaven fora de la llei.

  Els fets van començar en 2010, quan un Jutjat contenciós administratiu de València va anul·lar un procediment de selecció per a dues places d’administratiu municipal perquè una de les aspirants era germana de l’alcalde, entre altres raons. La sentència resolia que el primer edil havia d’abstindre’s durant el procés de selecció.

  A conseqüència de l’anul·lació, l’Ajuntament de Aielo va delegar un nou procediment per a la provisió d’aqueixes places en la regidor de Personal, qui va subscriure i va aprovar en 2012 les resolucions que va redactar i de les quals va informar el condemnat, en aquell moment secretari municipal acumulat.

  Segons l’Audiència Provincial, durant aquesta nova tramitació del procediment es van produir il·legalitats amb les diferents resolucions, que no es van publicar en el BOE, ni es van complir els terminis legals, ni es van efectuar les proves de selecció, “simulant un procediment administratiu que en cap moment va tindre lloc”.

  La Sala manté que el penat sabia que les resolucions “eren radical i absolutament contràries a dret en prescindir-se del procediment legal” amb el “únic propòsit” d’aconseguir el nomenament de la germana de l’alcalde com a funcionària de carrera. Afig el Tribunal que la regidor delegada no coneixia l’abast de les resolucions ni de la seua il·legalitat.

  Redacció TVDO
  Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
  Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital

  El més llegit