22/06/2024 - 19:58
Més

  L’Ajuntament d’Agullent queda eximit per la mort d’una menor en agost del 2020

  Altres notícies

  Durant la nit del 22 d’agost de 2020, un fatal accident va acabar amb la vida d’una jove de 17 anys quan circulava amb el seu ciclomotor per l’Avinguda d’Albaida d’Agullent, una travessia que enllaça el nucli urbà de la localitat amb la carretera CV-666.

  La menor es va sortir de la via per la seva banda dreta i va col·lidir contra un pal telefònic enganxat al traçat i camuflat entre uns arbres. La seva germana, que anava de copilot en el seient posterior de la moto, també va resultar ferida. Els familiars de la difunta van denunciar que el dit pal de fusta no hauria d’haver estat tan a prop del voral de la carretera (a penes a 90 centímetres) i que, a més, el màstil es trobava amagat darrere les branques d’uns arbres. És per això que van iniciar un procediment de reclamació per responsabilitat patrimonial contra l’Ajuntament d’Agullent per un import de 173.537 euros i van acudir als tribunals al no obtenir resposta de la corporació municipal.

  Un dictamen del Consell Jurídic Consultiu (CJC) que acaba de fer-se públic en el marc de l’expedient obert sobre el sinistre, però, descarrega de responsabilitat al consistori i l’eximeix de pagar la indemnització sol·licitada, després d’examinar els informes i les circumstàncies que van envoltar el succés.

  El traçat on van succeir els fets, una via interurbana de dos carrils amb vorera inferior a metre i mig, és de titularitat municipal des de 2003. Segons va determinar la Policia Local, la carretera presentava “un bon estat d’asfaltat compactat, amb absència de deformitats, esvorancs o desnivells, marques viàries visibles, bona visibilitat i sense que cap element viari o verd impidira o dificultara la normal circulació per ella”.

  Els informes emesos per l’arquitecte municipal també han contribuït a sostenir la desestimació de la reclamació contra el consistori, en invocar una llei en virtut de la qual el pal de Telefónica estaria permès en el lloc on es va instal·lar -en zona de domini públic- per vincular-se amb la prestació d’un servei públic “d’interès general” i “necessari per a la població”. Segons el tècnic municipal no es podia col·locar en altres llocs perquè les propietats colindants són de titularitat privada. Silenci administratiu.

  L’arquitecte municipal també va descartar la vulneració de les recomanacions emeses per la Conselleria de Política Territorial sobre la protecció d’elements en vorals, en referir-se a aquestes a la instal·lació de bac

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Pepe Serna revalidat com a president d’ATEVAL per a una nova etapa de creixement

  En un acte ple de representants del món polític, empresarial i acadèmic, Pepe Serna ha estat revalidat com a...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -