Detinguts 20 persones per desvalisar 32 botigues de telefonia en ciutats de tota Espanya

0

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una
organització dedicada a cometre robatoris amb força mitjançant el procediment de alunizaje en botigues de telefonia de tota Espanya.

L’objectiu dels assalts eren els productes exposats a la botiga i expositors, la destinació final dels quals era Romania. Operaven de nit i amb rapidesa, fins i tot en menys d’un minut, recopilaven els terminals i fugien del lloc. Per a cometre els robatoris es desplaçaven per tot el territori nacional i, fins al moment, se’ls imputen 32 robatoris amb força en 23 ciutats de tota Espanya. Hi ha 20 detinguts 11 a Espanya, 4 a Romania, 3 a França, un a Itàlia i un a Suècia- i entre els quals es troba el líder de l’organització. El valor dels telèfons robats aconseguiria un valor de 700.000 euros, sent recuperats 116 terminals sostrets a l’interior d’una maleta propietat d’un dels arrestats interceptada en una empresa de paqueteria. Durant la recerca s’ha comptat amb la col·laboració de la Unitat Nacional d’EUROPOL i l’Agregadoria d’Interior a Romania.

50 segons per a robar una botiga
La recerca va començar l’any 2017 arran d’un robatori una botiga
d’Albacete per mitjà del mètode del alunizaje, i en el qual van sostreure telèfons valorats en 23.000 euros. L’objectiu de l’organització eren botigues
de telefonia mòbil que assaltaven a altes hores de la matinada, utilitzant
sempre un o dos vehicles prèviament sostrets, i que encastaven a la
porta o aparador de l’establiment per a poder accedir a l’interior.
A més, empraven una maça per a trencar el pany de la porta d’entrada
al magatzem de l’establiment i sostreure també els telèfons
emmagatzemats.

Fruit de les recerques realitzades, els agents van esbrinar que els
membres de l’organització estaven altament especialitzats en aquest tipus de robatoris i es desplaçaven a diverses províncies per a executar-los. En varis dels assalts el temps emprat per a cometre’ls era molt escàs, fins i tot de cinquanta segons per a recopilar tota la mercaderia. També podien recórrer en una sola nit més de 1000 quilòmetres per a cometre els fets.

Al llarg de la recerca, els agents van identificar a les persones que
integraven l’organització i van constatar que giraven contínuament. Una vegada que un grup d’integrants de l’organització executava diversos robatoris, abandonava Espanya i deixaven passo a nous membres de l’organització arribats de Romania. Igualment, els investigadors van constatar que l’organització enviava els telèfons robats a aquest país a través d’empreses de missatgeria.

20 detinguts en dues fases
Amb aquesta informació, i en una primera fase de la recerca duta a terme
el mes de juny passat, els policies van arrestar a onze persones, quatre d’elles quan es disposaven a fugir d’Espanya a través del Lloc Fronterer de La Jonquera i entre els quals es trobava el capitost de la trama. Un altre dels
detinguts va ser arrestat en l’aeroport de València quan es disposava a
agafar un vol a Romania

En una segona fase de la recerca es van emetre diverses Ordres Europees
de Detenció i Lliurament per als membres de l’organització executors
materials dels alunizajes que havien abandonat el nostre país. Així es va aconseguir detenir a nou persones a França, Itàlia, Suècia i Romania.
L’operació s’ha saldat amb la detenció de 20 persones, dels quals 11
romanen a la presó, si bé la recerca continua oberta amb la finalitat d’identificar plenament a altres integrants de l’organització receptors dels
terminals robats a Espanya. Fins al moment se’ls imputen 32 robatoris amb
força pel mètode del alunizaje en botigues de telefonia ocorreguts a
Albacete, València, Sagunt, Alzira, Reus, Torrent, Cartagena, Tarragona,
Elx, Pamplona, Ontinyent, Miranda d’Ebre, Calatayud, Burgos, Sevilla,
Teruel, Santa Pola, Gandia, Murcia, Sabiñanigo (Osca), Mollerusa (Lleida),
Villareal i Elda.

També els agents han aconseguit recuperar un vehicle d’alta gamma, valorat en 80.000 euros i sostret a Almeria, utilitzat per l’organització per a
cometre els últims quatre robatoris ocorreguts en Sabiñánigo (Osca), Mollerusa (Lleida), Villareal (Castelló) i Elda (Alacant).

Publicitat