Detenen a Alfarrasí a un individu per incitar de manera directa a l’odi i violència contra els musulmans

2

Recerques dutes a terme per la Secció d’Informació de la Zona de València, de forma coordinada amb la Prefectura del Servei d’Informació UCE-3, han permès la detenció a Alfarrasí (V) d’un individu de nacionalitat espanyola de 44 anys d’edat que ha vingut difonent en els últims mesos, a través d’un perfil de Facebook, publicacions i comentaris de contingut violent i xenòfob, en les quals s’incita de manera clara i directa a l’odi i a exercir la violència contra els col·lectius d’immigrants i musulmans.

La publicació del material en Internet s’ha realitzat de forma oberta, sense cap mena de restricció, per la qual cosa es pot determinar que els missatges d’incitació a l’odi, violència i discriminació publicats han pogut arribar a qualsevol usuari d’aquesta xarxa social.

Donada la gravetat dels continguts abocats a través de la xarxa social, per part de la Guàrdia Civil es van realitzar gestions que van permetre identificar a l’usuari d’aquest perfil, sent detingut com a presumpte autor d’un delicte contemplat en l’art. 510 del Codi Penal, en el marc d’unes Diligències Prèvies del Jutjat d’Instrucció Núm. 2 d’Ontinyent.

De forma prèvia s’ha dut a terme un registre domiciliari en l’habitatge del detingut, sent intervingut el seu telèfon mòbil per a estudi així com procedint a la intervenció de setze (16) ARMES DE FOC, prop d’un centenar d’ARMES BLANQUES de tota mena i dimensions, gran quantitat de MUNICIÓ METÀL·LICA, així com MATERIAL BÈL·LIC de la II Guerra Mundial i altres conflictes.

Diverses de les armes blanques intervingudes estan gravades amb simbologia nazi i d’extrema dreta, fet que reforça la recerca oberta per delicte d’odi.

La recerca ha estat coordinada per la Fiscalia Encarregada de la Recerca dels Delictes d’Odi a la Província de València.

Aquesta operació s’emmarca dins d’una de les prioritats establertes per la Secretaria d’Estat de Seguretat relatives a la recerca i persecució dels DELICTES D’ODI, visible després de la recent aprovació del Pla d’Acció de Lluita contra els delictes d’odi

2 COMENTARIS

Comments are closed.