Alfarrasí publica les ambaixades de Josep Requena

Eixirem en l’Ambaixà! és el títol del llibre de les ambaixades que Josep Requena i Vidal va escriure entre 1975 i 1999 per als parlaments de l’ambaixador moro i el cristià quan es disposen a conquerir el castell. Un repàs a l’actualitat local anual en to satíric que inclou a més un model apte per a qualsevol any. Com assenyala l’autor del pròleg, Simeó Martí, que va treballar amb Requena i les va representar algun any, «són una autèntica crònica de la vida local amb tots els ets i uts» que recull «des de la vida municipal a nivell d’autoritats, política local, món de la cultura, succeïts que colpien la quotidianitat, festes, esdeveniments dignes de festejar».

Martí serà un dels encarregats de la presentació divendres 4 d’agost a les 20:30 a la Casa de Cultura d’Alfarrasí. Estarà acompanyat pel regidor de Festes, Mario Linares; l’alcalde, Fede Vidal; el diputat Pablo Seguí, ja que la Diputació ha col·laborat en la impressió de l’obra; la dissenyadora de la portada, Paqui Constant, i els fills de l’autor.

12 persones han treballat en la transcripció dels textos, 3 en la correcció, més el maquetador i l’autora del disseny. El llibre, de 530 pàgines i que inclou també mitja dotzena de fotografies, no estarà a la venda, però els interessats el podran adquirir a canvi d’un donatiu per a l’Associació de Parkinson Benicadell, una malatia que va afectar greument l’autor de les ambaixades,
A les ambaixades es fa un repàs a la vida anual del poble, i sols falten els anys 1980 i 1983, en els quals no va escriure Josép Requena, i la de 1982, extraviada. Com explica Martí, «Quan algú era protagonista d’alguna situació mitjanament curiosa, simpàtica o directament hilarant, automàticament mirava pels seus voltants per comprovar que ningú no l’haguera vist, perquè pel contrari de segur que immediatament el testimoni anava a contar-li-ho». Tant és així que l’expressió «eixirem a l’ambaixà», genuïnament alfarrasinera i que dóna títol a aquest llibre, encara s’usa quan algú patix algun succés divertit fora de l’habitual, «i que ve a explicar l’efectivitat dels informadors i la rapidesa amb què estos actuaven».

Font: Ajuntament d’Alfarrasí

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

La gira comarcal del Teatre Escalante pasara per Ontinyent

La gira comarcal de l’Escalante viatjarà per les comarques valencianes amb l’obra de producció pròpia …