medieval2020

Alfarrasí publica les ambaixades de Josep Requena

Eixirem en l’Ambaixà! és el títol del llibre de les ambaixades que Josep Requena i Vidal va escriure entre 1975 i 1999 per als parlaments de l’ambaixador moro i el cristià quan es disposen a conquerir el castell. Un repàs a l’actualitat local anual en to satíric que inclou a més un model apte per a qualsevol any. Com assenyala l’autor del pròleg, Simeó Martí, que va treballar amb Requena i les va representar algun any, «són una autèntica crònica de la vida local amb tots els ets i uts» que recull «des de la vida municipal a nivell d’autoritats, política local, món de la cultura, succeïts que colpien la quotidianitat, festes, esdeveniments dignes de festejar».

Martí serà un dels encarregats de la presentació divendres 4 d’agost a les 20:30 a la Casa de Cultura d’Alfarrasí. Estarà acompanyat pel regidor de Festes, Mario Linares; l’alcalde, Fede Vidal; el diputat Pablo Seguí, ja que la Diputació ha col·laborat en la impressió de l’obra; la dissenyadora de la portada, Paqui Constant, i els fills de l’autor.

12 persones han treballat en la transcripció dels textos, 3 en la correcció, més el maquetador i l’autora del disseny. El llibre, de 530 pàgines i que inclou també mitja dotzena de fotografies, no estarà a la venda, però els interessats el podran adquirir a canvi d’un donatiu per a l’Associació de Parkinson Benicadell, una malatia que va afectar greument l’autor de les ambaixades,
A les ambaixades es fa un repàs a la vida anual del poble, i sols falten els anys 1980 i 1983, en els quals no va escriure Josép Requena, i la de 1982, extraviada. Com explica Martí, «Quan algú era protagonista d’alguna situació mitjanament curiosa, simpàtica o directament hilarant, automàticament mirava pels seus voltants per comprovar que ningú no l’haguera vist, perquè pel contrari de segur que immediatament el testimoni anava a contar-li-ho». Tant és així que l’expressió «eixirem a l’ambaixà», genuïnament alfarrasinera i que dóna títol a aquest llibre, encara s’usa quan algú patix algun succés divertit fora de l’habitual, «i que ve a explicar l’efectivitat dels informadors i la rapidesa amb què estos actuaven».

Font: Ajuntament d’Alfarrasí

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Els joves músics prodigi “Violincheli Brothers” actuen el pròxim cap de setmana

Els germans Pablo i Alejandro Turlo, “Violoncheli Brothers”, de 13 i 15 anys d’edat, portaran …