“Entre Comarques” inicia març amb 4 rutes a la Vall d’Albaida

0

“Entre Comarques” torna a la Vall d’Albaida aquest cap de setmana amb 4  noves cites a Quatretonda, La Pobla del Duc, Llutxent i Pinet.  Des del passat 9 de febrer i fins al pròxim 22 de juny,  aquest programa oferirà un total de 61 rutes turístiques a les comarques de la Vall d’Albaida, la Safor, la Costera, la Canal de Navarrés, la Ribera Alta i la Ribera Baixa. 

D’aquesta manera, la jornada del pròxim dissabte dia 2 començarà amb la ruta “Quatretonda mediterrània. Cultura, artesania i gastronomia”. Les persones assistents podran gaudir d’un recorregut pels cultius tradicionals d’aquest municipi, com les terres de vinya i olivers. A més es visitarà l’antiga almàssera del Tio Domingo i un antic celler. De vesprada, es viatjarà fins a La Pobla del Duc amb “Visions de Pedra i Lletra”, una ruta pel centre històric, on es gaudirà del patrimoni, la tradició agrícola i la literatura a través dels carrers i façanes de la localitat. Aquesta ruta estarà conduïda per l’historiador i cronista de La Pobla del Duc, Antonio Calzado.

Diumenge, “Entre Comarques” estarà primer a Llutxent amb la “Ruta dels oficis tradicionals”, un viatge que recorrerà l’Almàssera, el Palau Castell, els forns de calç i el convent de Corpus Christi. El cap de setmana finalitzarà a Pinet i la ruta “Pinet molt boniquet”, on les i els visitants aprendran primer com es fa la llata a la plaça de l’Ajuntament i continuaran desprès el recorregut per l’església de Sant Pere i més punts d’interés al municipi.

Des de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida recorden que les rutes comencen a les 10:30 hores pel matí i a les 16:30 hores per la vesprada des de l’ajuntament de cada municipi, excepte les poblacions que així ho indiquen a la cartelleria. Totes les rutes tindran un preu de 5 euros per persona i dia, que inclourà les rutes de matí i vesprada, una degustació gastronòmica i un detall de benvinguda. Caldrà inscriure’s, fins al dijous anterior a la ruta, a través d’un formulari online a la web valldalbaida.com