Serveis Socials aten més de 1000 persones des del tancament d’instal·lacions

L’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Ontinyent ha atés a més de 1000 persones individuals i famílies des del passat 13 de març i fins el 3 d’abril, a les que s’ha prestat més de 4.000 serveis que inclouen alimentació, atenció psicològica, trasllat a centres sanitaris o ajuda domiciliària de diversos tipus.

La regidora de Política per a les Persones, Paula Soler destacava «l’esforç conjunt de tota la gent que està atenent la indicació d’Alcaldia de respondre a l’emergència prestant el millor servei possible a les màximes persones possibles. Un esforç que implica al personal municipal de diversos departaments, diverses regidories, Policia Local o Protecció Civil, i que hui volem posar en valor especialment al que pertoca als Serveis Socials, en conèixer estes xifres», manifestava.

Cal recordar que el 13 de març va ser la data en que l’Alcalde d’Ontinyent va decretar el tancament d’instal·lacions socials dins del paquet de mesures impulsades per l’Ajuntament davant la crisi del COVID-19, avançant-se així a les que posteriorment va decretar el Govern d’Espanya amb l’Estat d’Alarma i les introduïdes posteriorment també per la Generalitat Valenciana.

Des d’aleshores s’han prestat ajudes de primera necessitat a 569 famílies i persones individuals de dotació alimentària, incloent el manteniment de les 286 que venien prestant-se, altres 59 de noves, i 215 del nou servei de menjar a casa per a menors en situació de vulnerabilitat, que també inclouen 9 casos a adults en situació de necessitat derivada de la crisi del Coronavirus. A més a més, al voltant de 300 persones diferents han fet ús dels diversos serveis d’atenció telefònica posat en marxa per l’Ajuntament per donar atenció psicològica a la ciutadania en general, fer la compra a persones majors o amb mobilitat reduïda i fer trasllats a centres sanitaris.

A estes persones cal afegir les 87 persones o famílies als que se’ls presta un especial Servei d’Atenció Domiciliària per les seues característiques, a les que es presta ajuda en aspectes com les tasques de la llar, suport psicosocial, gestions sanitàries i econòmiques, higiene personal, o compres, entre d’altres. Igualment es manté el seguiment i atenció telefònica a 137 persones usuàries de centres específics com el Centre Ocupacional, el Centre de Dia de Discapacitats, el Centre de Menors El Rogle o els menors amb mesures judicials en medi obert. A més a més, també es s’atén a les necessitats específiques de tres dones que pateixen les conseqüències de casos de violència de gènere.

Paula Soler destacava que «es molt el treball que està fent-se, encara va a ser més el que queda per davant, però des del Govern d’Ontinyent no anem a quedar-nos de braços creuats esperant les mesures de les administracions superiors, i si continuant fent tot allò que estiga a la nostra i dins del nostre àmbit legal de competències mà per atendre les necessitats de les persones i famílies d’Ontinyent», concloïa.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El Cementeri d’Ontinyent torna a obrir les portes des d’aquest dissabte

Des d’aquest dissabte 23 de maig, el Cementeri Municipal d’Ontinyent torna a obrir les portes …