Rosario Sanz serà homenatjada per recordar el paper de les dones de la seua generació

0

Dins de les activitats al voltant del este dissabte hi ha un homenatge a la dona més major d’Albaida, Rosario Sanz de 98 anys, on es recordarà la seua vida i el paper de les dones de la seua generació per al desenvolupament de la societat actual. A més, el Ple Municipal ha aprovat una Moció del 8 de Març per unanimitat on es reclama una mirada més igualitària a les polítiques institucionals

Albaida (06/03/20)-. Des del departament d’Igualtat de l’Ajuntament d’Albaida i el Centre de la Dona s’han previst més de 15 accions que allargaran la celebració del 8 de març fins al dia 24. Ha estat possible gràcies a la col·laboració estreta de vora 10 associacions i institucions que s’han coordinat per traure endavant una programació transversal a tota la població, des de la xicalla a les persones grans.

La responsable de l’àrea i regidora d’Atenció a les Persones i a la Diversitat, Mª Àngels Salom, ha agraït “tot l’esforç que les associacions del poble han fet junt amb l’Ajuntament per a promoure una agenda d’actes tan completa, on s’ha pensat en tots els públics, i com accedir a ells de la millor manera, des de teatre, xarrades, Concurs de Cassoles d’Arròs al Forn, presentació de llibres, desfilada de moda, dinar i sopar per la Igualtat, excursions fins a un homenatge a la dona més major d’Albaida”. Homenatge que tindrà lloc este dissabte a les 12.00 h en el Saló de Plens, i on “Rosario Sanz Martín serà la protagonista de moltes sorpreses, una dona activa i vital que als seus 98 anys té ganes de viure, ballar i de viatjar amb la seua família” així doncs “és un referent per a totes les persones del poble, dedicar-li un dia és també homenatjar a totes les dones que han dedicat la seua vida a les cures de la casa, moltes vegades oblidades i menyspreades, i que han fet possible en el seu esforç que hui estem totes i tots ací” ha conclòs la regidora.

Unes celebracions que han vingut precedides per l’aprovació unànime, de totes les forces polítiques del Ple Municipal, d’una moció amb motiu del Dia Internacional de la Dona. On es recullen mesures que comprometen en l’àmbit local a incorporar la perspectiva de gènere als pressupostos i a les inversions, especialment en les grans infraestructures. Així com, renovar i desenvolupar el Pla d’Igualtat i a publicar al web de l’Ajuntament i a les xarxes socials els avanços en matèria d’Igualtat.

A més, la moció inclou declarar Albaida com a municipi contra la violència masclista i lliure de tracta i prostitució. També es demana a altres institucions que segueixen aquest camí cap a la Igualtat real amb polítiques decidides i es sumen a convenis internacionals com el 186 de l’Organització Internacional del Treball per a la dignificació del treball a la llar i a les cures.

Publicitat