La Pobla del Duc nombra a Antonio Calzado cronista oficial

La Pobla del Duc va viure el dissabte un dia històric amb el nomenament d’Antonio Calçat Aldaria com a cronista oficial de la vila en un ple extraordinari amb la unanimitat de tots els grups polítics i l’aval de les associacions locals. L’alcalde, Vicent Gomar, després d’argumentar el perquè del nomenament, ha expressat “la importància i la fortuna per a la nostra població per tenir un cronista que reuneix les qualitats i la passió de les quals és la història».

Durant el transcurs de l’acte l’alcalde destaque els enormes mèrits i el treball en favor de la població que l’investigador i historiador local, realitza des de fa molts anys. Una vegada realitzat l’expedient corresponent en el ple del 3 de febrer de 2018, es va procedir al nomenament de cronista oficial a favor d’Antonio Calçat Aldaria. Per a finalitzar, Vicent Gomar, ha manifestat el seu orgull per la decisió presa «És un gran honor per a mi i per a tots els assistents poder estar ací aquest dia i assistir a la recuperació de la figura de cronista oficial de la vila en la persona d’Antonio Calçat Aldaria».
En un saló de plens replet Antonio Calçat, acompanyat de la seua família, aclaparat per tot el que s’ha dit, ha declarat que «és un honor el rebre el títol de cronista oficial de La Pobla del Duc» i va manifestar «el meu més profund agraïment als qui em van proposar per a tal distinció i van votar a favor de la proposta, que va ser la totalitat dels assistents al ple». Antonio Calçat va acceptar el títol amb el ferm propòsit d’exercir-ho honradament «en la millor forma que el meu lleial saber i entendre m’aconselle a cada moment de manera constant i professional», afirmava Calçat que va afegir que desenvoluparia les funcions del càrrec amb total lliurament al municipi «i d’una manera especial com he vingut fent fins avui amb tot el relacionat a la recerca i divulgació de la història del nostre poble en els seus diferents aspectes proposant accions concretes que espera que en breu seran realitats».

Per la seua banda, l’alcalde ha destacat el curriculum d’Antonio Calçat com la persona més adequada per a representar aquest càrrec «Un reconeixement més que merescut, gran persona i millor mestre. A un professional immens que ha donat milers de pàgines sobre la història amb un treball concienzudo, rigorós i lliurat». Gomar ha expressat així mateix que «No se m’ocorre millor persona per a ostentar aquest càrrec. La Pobla del Duc té des d’avui un valor afegit més, una veu autoritzada en la qual recolzar-nos per a conèixer el passat i construir el futur» per a concloure felicitant al nou cronista oficial i animar-ho a seguir treballant para i per La Pobla del Duc.

La figura del cronista oficial gaudeix d’una profunda tradició històrica en general en tota Espanya tant en honor a la seua tradició com a la utilitat de la seua tasca historiogràfica «i és mereixedora de ser revitalitzada i de trobar la continuïtat necessària per a desenvolupar el ple sentit de la seua missió» afig Gomar. En el cronista destaca el seu caràcter independent, el seu esforç per mobilitzar una realitat i uns objectius que impulsen a treballar sobre la història i a revitalitzar l’actualitat

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

També pot interessar-te

S’eliminen els semàfors de dilluns a divendres a la Plaça de la Concepció

Des d’aquest dilluns 29 de juny l’accés al centre urbà d’Ontinyent serà més fluït, en …