04/12/2023 - 2:05
Més

  Per una cultura lliure de maltractament

  Altres notícies

  Des de Cassola sense Corda volem mostrar la nostra disconformitat i total rebuig a la “celebració” de Bous en Corda a Ontinyent al mes de Juny. Mentre que a altres municipis estan fent passos avant per tenir unes festes lliures de maltractament animal, en aquest poble sembla que ens encabotem a anar enrere. Si no teníem prou sometent 4 bous a l’any per a diversió d’uns quants, enguany volen que siguen 8 les víctimes.

  Ens sorprén que un Ajuntament que s’ha posicionat en contra dels circs que utilitzen animals perquè es violaven els seus drets, i no permet que aquest esdeveniment tinga cabuda al nostre poble, done suport a aquest tipus d’espectacles emparant-se en la tradició. Però no en tenen prou amb això sinó que a més a més donen permís a Bou i Corda i Pont Vell, unes associacions que ens volen vendre el maltractament i el “tot s’hi val” com a part de la nostra cultura, a fer Bous sota “el caloret” de l’estiu.

  Per a nosaltres, a banda de semblar-nos una burla directa al nostre col·lectiu, aquesta postura en el fons és una estratègia electoralista del PSOE, partit que governa l’Ajuntament, per no perdre vots; l’únic que li interessa és el mateix que als altres que governen la Generalitat, assolir el poder a tota costa. No li importa prendre decisions retrògrades que estem segurs que fins i tot van en contra de l’ideari de molts dels seus votants.

  Però açò és més tenebrós del que sembla a simple colp d’ull, ja que ve de més amunt. Acostumats ja als “tripijocs” de la Generalitat per deixar-nos cada vegada més despullats de drets, llibertat i dignitat, no anaven a a oblidar de seguir la mateixa estratègia amb els animals no humans. Resulta paradigmàtic que la Generalitat va autoritzar dimecres 25 de març aquesta “celebració” extraordinària al mateix temps que a les Corts aprovaven la “Llei de Senyes d’Identitat”, que entre altres coses permet que les festes taurines de tot tipus es puguen fer sense necessitat del requisit de la tradició, donant així via lliure a la barbàrie.

  Nosaltres, com a defensors dels drets dels animals i com a persones que no volem que Ontinyent siga sinònim de normalització de pràctiques de maltractament a cap ésser viu, ja siga des de la més greu a la més subtil, demanem que tothom se sume a les nostres reivindicacions i accions per detindre aquesta barbaritat. Fem crida a la reflexió i a l’acció a totes aquelles persones que ens posem de part de la cultura, del respecte per la vida, la solidaritat, la música, les danses, la crítica constructiva, la memòria democràtica per no repetir els mateixos errors que els nostres avantpassats, i a aquelles que ens oposem a la cultura del sadisme, el dogmatisme, la imposició, el maltractament i la por. Per a nosaltres la tradició no és excusa per fer del patiment un acte festiu i tampoc ho és l’avorriment del no saber què fer a l’estiu. Pensem que la societat ha d’evolucionar cap a la justícia i la llibertat, i que com a poble tenim la responsabilitat de canviar el que no és just, i açò de ben segur que no ho és.

  UNIX-TE A CASSOLA SENSE CORDA PER CONSTRUIR ALTERNATIVES A L’OCI DEL PATIMENT

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent entrega els premis de rendiment acadèmic al marc de la Setmana de la Ciutat Educadora

  L’Alcalde i el Regidor d’Educació lliuren diplomes als i les 21 alumnes amb una mitjana d’excel·lent durant el curs 2022/23 en un acte al Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -