19/07/2024 - 7:26
Més

  Ontinyent organitza 24 activitats dirigides a majors de 55 anys

  Altres notícies

  Potenciar un envelliment actiu i saludable és l’objectiu de “Majors Actius”, el nou programa d’activitats impulsat per l’Ajuntament d’Ontinyent per als majors de 55 anys. Es tracta d’una programació que inclou 24 activitats de diversos tipus durant el proper semestre, de la que l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, definia com “un nou pas endavant” en l’aposta per atendre un sector de població que ja venia sent protagonista de les activitats d’Unisocietat, l’Escola per a Adults o el programa pilot d’hidroteràpia per a majors.

  Jorge Rodríguez destacava que el programa pretén obrir un ventall de possibilitats per al seu temps a persones que encara estan en plena activitat “i que tenen un estat de salut que els permet gaudir i participar d’iniciatives com aquesta”.

  La regidora de l’àrea de Política per a les Persones, Sayo Gandia, donava detalls d’una programació que inclou viatges, rutes turístiques, activitats culturals, de foment del benestar o d’impuls a la participació i el contacte intergeneracional. La pràctica totalitat son gratuïtes, a excepció de les xicotetes aportacions necessàries per participar als viatges a València per visitar la Diputació i la Generalitat; l’assistència a les obres de teatre “les decisions de Maria” i “Iaios/iaies” o les activitats d’hidroteràpia, que inclouran gimnàstica aquàtica i desenvolupament al medi aquàtic per a persones majors amb malalties cròniques.

  Entre les múltiples activitats totalment gratuïtes hi ha visites guiades per les rutes cultural, medieval i industrial de la ciutat; dansa intergeneracional compartida; activitats plàstiques d’art i música; un cinefòrum; informació sobre els avantatges que ofereix l’administració local; conte-teràpia; riso-teràpia, un taller de cuina saludable o un concert de músiques del món.
  La programació està recollida en un díptic on s’explica com funcionen els centres de majors de la ciutat, i les inscripcions a les activitats es poden realitzar ja al Centre Integral de Majors de Sant Rafel, al Centre Cívic del Llombo, al CEAM de Sant Josep i al departament de Serveis Socials Municipals.

  Sayo Gandia tenia paraules d’agraïment per a les diverses entitats i associacions que han col·laborat en la iniciativa, com les diferents escoles de música de la ciutat en la part cultural. La regidora apuntava que esta programació “volem que siga el punt de partida però que tinga una continuïtat, i anar millorant-la amb les noves suggerències i idees que anem arreplegant”, concloïa.

  Font: Ajuntament d’Ontinyent

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -