04/12/2023 - 0:34
Més

  Ontinyent lidera el descens de l’atur a les comarques centrals

  Altres notícies

  Ontinyent és la ciutat de més de 20.000 habitants de les Comarques Centrals on l’atur ha experimentat un major descens percentual en els darrers dos anys (-16%). Segons l’última onada de dades del SERVEF, la xifra total de demandants d’ocupació al març de 2015 ha estat de 4.060 persones, el que suposa una consolidació de la tendència a la baixa dels últims mesos, i posa a la ciutat a les portes de baixar dels 4.000 aturats, una xifra que no es registra des de 2010.

  A més, fent una comparativa bianual entre març de 2013 i març de 2015, el descens de l’atur en un 16’1% a Ontinyent i 778 persones en aquest període suposa la millor xifra de les ciutats de similar grandària més properes, per davant d’Alcoi , Ibi, Cocentaina, Gandia o Xàtiva. En el global acumulat des de l’inici de la legislatura (juny del 2011) només Ibi (-6%) ha obtingut millors resultats percentuals que Ontinyent (prop del -2%), mentre que Alcoi i Cocentaina es queden pràcticament sense canvis i en Xativa i Gandia puja l’atur (+ 2% i + 9%, respectivament).

  El Govern d’Ontinyent han fet una valoració positiva d’aquestes dades, apuntant que encara que les competències en ocupació no corresponen als ajuntaments, “des d’aquest govern s’ha posat molt esforç en promoure l’activitat econòmica, en possibilitar la instal·lació de noves empreses a la ciutat i en generar les condicions per facilitar l’ocupació”. En aquest sentit al·ludien a l’aposta per la Promoció Econòmica a través d’iniciatives com plans d’ocupació, ajudes i bonificacions fiscals, campanyes comercials, la creació d’un coworking o el Pla Reactiva, entre altres mesures per fomentar l’economia i l’ocupació. Des del Govern assenyalaven que “qualsevol descens de l’atur ha de ser benvingut” tot matisant que “cal que a més es creu més ocupació de qualitat, perquè estem en contra de la precarització del treball i l’empobriment dels assalariats “, destacaven.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent entrega els premis de rendiment acadèmic al marc de la Setmana de la Ciutat Educadora

  L’Alcalde i el Regidor d’Educació lliuren diplomes als i les 21 alumnes amb una mitjana d’excel·lent durant el curs 2022/23 en un acte al Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -