29/05/2023 - 0:09
Més
  IniciOntinyentOntinyent crida en el 8M a la unió per fer front als...

  Ontinyent crida en el 8M a la unió per fer front als objectius de la lluita feminista

  L’acte de lectura del manifest del 8M, Dia Internacional de les Dones a Ontinyent, feia aquest matí una crida a la unió per fer front als objectius de la lluita feminista. La violència masclista, la bretxa salarial, la persecució al feminisme en alguns països o l’urbanisme feminista eren algunes de les qüestions a què es feien referencia en la lectura del manifest del 8 de març, redactat i llegit per membres del Consell de les Dones.

  Abans, la regidora d’Igualtat, Natàlia Enguix, posava el Consell de les Dones com exemple d’unió i consens, tot destacant que “el moviment per la igualtat entre homes i dones no es pot permetre cap divisió. Per això, des d’ací, demane als i les dirigents polítiques que sumen i no dividisquen, que treballen per la igualtat de drets entre homes i dones i deixen de costat els enfrontaments partidistes que sols beneficien a les forces contràries al moviment feminista”. La regidora reclamava “que la causa feminista tinga la incidència necessària per acabar amb un sistema masclista que ens discrimina a les dones i que és patriarcal perquè situa a l’home al centre de tot”.

  Després de la lectura del manifest, participava l’alumnat de primer d’ESO de l’IES l’Estació, que duia a terme una performance per presentar el seu treball “Espais amb nom de dona”, amb el què reivindicaven l’augment de noms de carrers dedicat a dones, proposant alguns com ara “Les mamàs belgues” o l’esquadra “Valquíries”. L’acte comptava també amb l’actuació en directe del “Paloma Grueso Duet”, que interpretava temes d’Amaral, Rozalén, Amy Winehouse i Imelda May.

  MANIFEST DEL 8 DE MARÇ, DIA INTERNACIONAL DE LES DONES, DEL CONSELL DE LES DONES D’ONTINYENT

  Els avantatges aconseguits en drets i canvis socials són el fruit de les feministes que ens han precedit. NI UN PAS ARRERE!!

  Moltes reivindicacions són necessàries encara, encara són moltes les denúncies de violència de gènere. Aquesta violència és l’expressió máxima del masclisme, i sols és la punta de l’iceberg. ESTEM AL VOSTRE COSTAT!!

  En matèria laboral la diferència salarial entre homens i dones encara continua, per això, és vital aconseguir acabar amb la discriminació laboral i amb totes les seues bretxes, convertint a més els centres de treball en espais segurs i amb garanties per a totes les persones i especialment per a les dones. A MATEIXA FAENA, IGUAL SALARI!!

  En alguns països el feminisme està perseguit: a Nicaragua 176 organitzacions de dones s’han il·legalitzat i reconegudes feministes les han declarades com a profugues de la justicia. També passa això a Afganistan, Iran i molts més països que no ixen a la televisió. NI UN PAS ARRERE!! LA VOSTRA LLUITA TAMBÉ ES LA NOSTRA!!

  L’urbanisme feminista està ja a l’agenda politica, però no pot reduir-se a una especialitat o anècdota dins la planificació i gestió urbana. La resposta a la crisi climàtica i econòmica ha de ser feminista, integrant a la ciutat a totes les persones, fent disseny i gestió pensant en les persones més marginades, perquè aixi aconseguirem una ciutat per a totes, i no per a la majoria. CIUTATS I POBLES SOSTENIBLES PER A TOTES!!

  Les dones hem sigut educades per a ser bones amb la nostra parella sentimental, bones amants, bones mares, bones professionals, bones ames de casa, bones amigues, bones filles, bones bones nores, bones cuineres, bones infermeres… HEM DE PODER TRIAR SENSE PERDRE LA SALUT I LA
  IDENTITATI!!

  A Ontinyent hi ha persones i institucions que ajudem des de fa anys en els casos de violència i també en altres injusticies contra les dones. Que cap dona tinga dubte en demanar ajuda. ENS VOLEM VIVES, LLIURES, I COMBATIVES.

  Redacció TVDO
  Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
  Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital

  1 COMENTARI

  1. Y los hombres maltratados q??? Verga mierda de pais, mierda políticos… Lo único q ha traído de bueno el feminiprogedemierda es la liberación del hombre… Q os crié vuestro padre

  Comentaris tancats

  El més llegit