13/07/2024 - 11:33
Més

  Ontinyent activa un projecte pioner a la Comunitat Valenciana d’atenció a dones amb fibromiàlgia

  Altres notícies

  • L’alcalde i el regidor de Serveis Socials es reuneixen amb les 10 usuàries del projecte “Crisàlida”
  • Jorge Rodríguez destaca la importància de recolzar a les afectades davant el dur recorregut que pateixen fins veure reconeguda la malaltia

  L’Ajuntament d’Ontinyent ha posat en marxa el projecte “Crisálida”, pioner a la Comunitat Valenciana en l’atenció a dones amb fibromiàlgia des del punt de vista de la teràpia familiar. L’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, i el regidor de Política Social i Ciutadania, Manuel Ruiz, es reunien aquest matí al Centre de Majors de Sant Rafel amb les 10 usuàries del projecte, que es  porta a terme dins la línia dels Programes d’Intervenció per a la Prevenció de l’àrea de Benestar Social. Jorge Rodríguez destacava la importància de “visibilitzar i recolzar a unes dones que han de fer front no sols als problemes físics derivats de la malaltia, sinó també al dur camí que han de fer fins que aquesta és reconeguda”, assenyalava.

  Crisàlida és un projecte que pretén incidir en la fibromiàlgia des del punt de vista de les relacions humanes i de com afecten les relacions al cos i a la salut, dins del context del poder terapèutic que té el treball grupal, i suposa un complement a les tradicionals intervencions mèdiques i de fisioteràpia. El plantejament d’aquesta iniciativa és únic a la Comunitat Valenciana, tot i que en altres comunitats com Aragó i Catalunya si s’han dut a terme projectes semblants.

  El projecte a Ontinyent sorgeix dins d’un marc d’actuació comunitari del Centre de Majors de Sant Rafel i dels serveis socials generals l’Ajuntament, sent els responsables de prestar-lo el coordinador de l’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament Miguel Ángel Colorado, i la psicòloga i terapeuta de família María Lloret, i pertanyent la totalitat de les usuàries a l’Associació AMFO.

  Tal com explica Manuel Ruiz, “tot i la fibromiàlgia, aquest grup de dones podran establir el marge que tenen per poder canviar les seues vides, per a poder fer front millor els símptomes, així com gestionar millor les seues relacions personals i familiars. Tot açò és el que es vol potenciar”, apuntava. Tant l’alcalde com el regidor de Política Social i Ciutadania expressaven la intenció del consistori de continuar donant suport a aquest tipus de projectes.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -