Més de 1800 persones participaren a la desena edició del programa de Senderisme de la Mancomunitat

0

La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, amb la col·laboració dels municipis i dels centres excursionistes de la comarca, han organitzat, per sèptim any consecutiu, el programa de Senderisme a la Vall d’Albaida 2014. Aquesta iniciativa turística mediambiental té com a escenari les serres que envolten la comarca. L’objectiu principal del programa de senderisme es donar a conèixer els nombrosos recursos ecològics, naturals, botànics i patrimonials, així com els espais singulars i zones naturals protegides que rodegen la Vall. Mitjançant aquest projecte la Mancomunitat vol oferir un turisme natural, ecològic i sostenible.

El president de la Mancomunitat, Juan A. Puchades Arce ha manifestat: “sense dubte, en aquesta setena edició s’han assolit els objectius marcats i s’ha aconseguit una valoració positiva en el programa del senderisme a la Vall 2014”.

En paraules del president: “hem optés una mitja de 80 persones per cada ruta verda, destacant els municipis d’Aielo de Malferit i Salem amb 150 participants. En segon lloc, ressaltar als municipis de Bèlgida, Atzeneta d’Albaida, Quatretona, Bellús i Pinet amb més de 100 senderistes i en tercer lloc, destacar Ontinyent, Carrícola, Benigànim i Llutxent amb més de 80 participants. La resta de municipis han optés una participació compresa entre 60 i 40 senderistes respectivament”. Puchades ha emfatitzat: “el total global de visitants durant tot el programa ascendeix a 1849 persones inscrites , 150 participants més que l’any passat, procedents de la comarca de la Vall d’Albaida i de les comarques veïnes (la Safor, la Costera, el Comptat- l’Alcoià, la Ribera Alta i Baixa) i fins hi tot visitants provinents de la capital de València, Alacant i Murcia.“Les majors procedències de visitants registrades han estat de la nostra comarca i també d’Alzira, Algemesí, Guadassuar, Villanova de Castelló, Sueca, Cullera, Tavernes de la Valldigna, Xeresa, Gandia, Xàtiva, Alcoi i Muro”: ha conclòs el representant de l’ens.

Durant quatre mesos, des del 27 de setembre fins al 14 de desembre s’han realitzat de forma continua 23 rutes verdes per les serres de la comarca, distribuïdes en 12 caps de setmanes. Els municipis que han participat aquesta edició 2014 són: Benigànim, Montaverner, Beniatjar, Carrícola, Fontanars dels Alforins, Llutxent, Ontinyent, Aielo de Malferit, Bocairent, Salem, Pinet, Agullent, Bèlgida, l’Olleria, Castelló de Rugat, la Pobla del Duc, Atzeneta d’Albaida, el Palomar, Montitxelvo, Benissoda, Bellús, Otos i Quatretonda.

El president ha manifestat la seua satisfacció en el programa de senderisme i ha indicat “continuarem apostant pel senderisme a la nostra comarca com un dels principals reclams turístics”.

Publicitat