Tortosa: “La nostra gastronomia i els nostres productes artesanals són garantia de qualitat”

Ahir dimarts, 8 de novembre, la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, juntament amb Ahval i la Conselleria Economia, Industria i Comerç han presentat la XII Fira Gastronòmica de la Vall d’Albaida en les instal·lacions del CDT de turisme.

L’acte ha consistit en la promoció i difusió  d’aquest esdeveniment gastronòmic on ha intervingut el President de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, Filiberto Tortosa Camós, la Directora de Comerç i Consum, Silvia Ordiñaga, i el President d’Ahval (Associació d’Hostalers de la Vall d’Albaida), Jordi Martinez. Després de la presentació s’ha oferit una degustació gastronòmica  de tots els productes que estaran presents en la fira.

El President de la Mancomunitat, Filiberto Tortosa ha indicat: “La Vall d’Albaida és una comarca d’interior i des de la Mancomunitat portem treballant estos últims 4 anys per tal de convertir-la en un referent turístic i donar a conèixer tant la nostra gastronomia com els nostres atractius turístics”, ha remarcat que:” la Vall d’Albaida és una comarca que destaca pel paisatge, per la història, pels pobles, pels elements arquitectònics de la formen, per la industria, i com no, per tots els seus productes agroalimentaris i la seua gastronomia”.

Tortosa ha animat a la tota la gent allí present a viure aquest cap de setmana una aventura de sabors, ha ressaltat: “aquest cap de setmana podreu degustar els magnífics embotits, tradicionals i artesanals de l’Associació d’Embotits Tradicionals i Artesans d’Ontinyent, la fina rebosteria dolça i salda del gremi de Forners de la Vall d’Albaida, així como les excel·lents tapes a càrrec: l’associació d’hostalers de la Vall d’Albaida” a més a més, ha afegit que: els vins, els olis, la mel, la pericana, els formatges fan que siga una fira afamada en tota la nostra província”.

Tortosa ha ressaltat que “ La nostra gastronomia i els nostres productes artesanals son garantia de qualitat”.

En la seua intervenció el president ha destacat que a banda dels productes agroalimentaris que allí van a donar-se cita també s’han organitzat diverses activitats al votant de la fira com són l’actuació del Ballet Master d’Ontinyent en la jornada del dissabte i les actuacions de Titelles per a la jornada del diumenge. També ha fet menció de la tradicional xocolatada per part de les Ames de Casa . Este any la Fira col·labora de nou amb la Fundació Gent per Gent, per a recaptar fons i destinar-los a la investigació de malalties rares.

La Directora de Comerç i Consum, Sra. Silvia Ordiñaga, ha destacat hui que: “La XII Fira Gastronòmica i Productes Agroalimentaris s’ha consolidat com un escaparate per als productes i serveis relacionats amb la gastronomia i la hostaleria de la comarca”.

Ordiñaga ha subratllat la importància dels expositors que ens ella es donen cita cada any i que “representen a empreses i comerciants que fabriquen i que desenvolupen productes artesanals”:

Per la seua part, el president d’Ahval, Jordi Martínez, ha destacat que: “un total de 7 restaurants participaran al llarg de la fira on els restauradors oferiran 14 tapes al dia fent un total de 5.000 tapes al llarg de la fira”. També ha destacat el Cooking Show com activitat principal durant la fira.

Antonio Vergara, crític gastronòmic ha estat present en la presentació de dita fira.

Tortosa ha agraït a la Conselleria de Turisme l’oportunitat de poder presentar aquest certamen gastronòmic en les instal·lacions del CDT, a tot el públic assistent format per els diverses associacions així com, a les Ames de Casa. De forma especialment ha agraït a la Directora de Comerç i Consum el seu suport constant a la comarca.

El president  ha convidat a tots a gaudir de la XII Fira gastronòmica de la Vall d’Albaida, durant els dies 11,12,13 de novembre a la plaça Sant Domingo d’Ontinyent que comptarà amb més de 40 expositors

Triptic i programa de la fira gastronòmica d’Ontinyent 2011

Comments are closed.