El regidor de Participació Ciutadana i Política Social de l’Ajuntament d’Ontinyent, Manuel Ruiz, es reunia ahir amb el cap d’àrea de Relacions amb els Ajuntaments, Comunicació i Sensibilització del Fons Valencià per la Solidaritat, Esteve Ordiñana. Es va tractar d’un encontre produït com a conseqüència del primer contacte establert entre ambdós representants la setmana passada al transcurs de la primera Assemblea General del Fons Valencià per la Solidaritat d’esta legislatura, que va tenir lloc a Xàtiva, i a la qual es va renovar la Junta Directiva de l’entitat i es va procedir a donar altes i baixes als diferents socis.

Segons explica Manuel Ruiz, “hem comentat els projectes que té el Fons Valencià i la participació que pot tenir en ells l’Ajuntament”, sent una reunió altament satisfactoria per ambdúes parts, “ja que Ordiñana ens ha expresat la seua alegría per reprende un contacte amb el consistori ontinyentí que s’havia perdut als últims quatre anys”. En aquest periode, si bé l’Ajuntament seguia sent soci d’aquesta entitat sense ànim de lucre que treballa per la cooperació internacional amb països pobres, “no hi havia una relació fluïda en quant a cooperació”, destaca el regidor. A més a més, es va parlar de l’agilització del pagament de 3.500 euros pendents des de 2010 per part d’Ontinyent amb el Fons, i de la possibilitat de fer efectiu abans de final d’any dels 3.000 euros corresponent al pagament d’enguany.

“Però sobretot vam establir una perspectiva de colaboració per a 2012, que crec que serà positiva. Anem a fer projectes en comú, conferències, i vam parlar de reprendre i participar a la fira solidaria. Vam sentar les bases per a tot açò, i per tant podem parlar d’una reunió fructífera”, conclou Manuel Ruiz.