“Majors Actius” duplicarà les places als viatges culturals davant l’elevada demanda

“Majors actius”, el programa d’activitats impulsat per l’Ajuntament d’Ontinyent per als majors de 55 anys, duplicarà en 2020 el pressupost i les places als viatges culturals davant l’elevada demanda registrada d’estes activitats. Així s’explicava hui en la roda de premsa de presentació de l’últim trimestre d’activitats, on l’Alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, destacava la importància d’atendre un sector de la societat “on volem potenciar un envelliment actiu i saludable, obrir un ventall de possibilitats per al seu temps a persones que encara estan en plena activitat i que tenen un estat físic que els permet gaudir i participar d’iniciatives com aquesta”, assenyalava.

A tal efecte, de cara al proper exercici, el pressupost passarà de 17.000 a 33.000 euros, per tal de garantir el màxim de places, adaptant-se en cada cas al lloc de visita. En cas de superar la demanda a l’oferta es faran sorteigs, tenint preferència les persones no beneficiades en un primer sorteig per al següent. Enguany, en l’últim trimestre, es mantindrà el format emprat fins ara, amb un autobús de 55 places per desplaçament, tal com explicava el regidor de Majors Actius i Promoció de l’Autonomia, José Rafael Sanchis, qui donava detalls de la programació prevista d’octubre a desembre.

En aquest cas, hi haurà tres desplaçaments: a Novelda el día 17 d’octubre, a la “Ruta dels Monestirs” al terme d’Alfauir el 14 de novembre i un tercer a Sagunt el 12 de desembre. En tots tres casos es comptarà amb un bus amb 55 places, podent fer-se inscripcions als centres de majors i al departament de Serveis Socials. El preu que haurà de pagar cada participant serà de 15 euros, incloent desplaçament i dinar. Aquest serà el preu base que es contemplarà en una ordenança de preus públics que està elaborant-se i que regirà el funcionament del programa de manera més detallada.

Quant a la resta de la programació, es posen a l’abast dels participants al programa tot un seguit d’activitats culturals de música i teatre amb preus d’entre 6 i 10 euros amb descomptes, com ara l’espectacle “Flamencianes” el 11 d’octubre a la Sala Gomis; i quatre espectacles al Teatre Echegaray: “Vents de Broadway” el 31 d’octubre; “Musicadores de Objectos” el 17 de novembre; “Obrigado II” el 28 de novembre; i “l’Electe” el 17 de desembre. En aquestos casos el punt de venda i informació serà la Casa de Cultura, podent adquirir-se les entrades a la web de Caixa Ontinyent. Precisament en aquest espai, la Casa de Cultura, es podrà visitar amb entrada lliure l’exposició “Fets d’Aigua” del 24 d’octubre al 28 de desembre, que serà presentada pròximament; i també amb entrada lliure es podrà visitar el museu MAOVA. En tots dos casos l’horari serà de dimarts a dissabte de 18:00 a 21:00 hores.

L’alcalde i el regidor avançaven que a més d’ampliar i consolidar el programa Majors Actius, està treballant-se en nous programes per als majors que no poden estar tan actius per les seues dificultats, i dels que es donaran detalls en breu.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

La Colla reprèn la seua agenda cultural de 2020 amb el “Concert d’Estiu

Des de ja fa més de 10 anys, l’activitat musical estival de La Colla s’iniciava …